Herman Cain is het kwijt, Hunstman ziet een gaatje

Herman Cain heeft het moeilijk. Deze week kwam het nieuws naar buiten dat Cain zich ongepast heeft gedragen ten opzichte van twee dames. Een dag later was er al een derde vrouw die dezelfde beschuldigingen aan Cain’s adres uitte. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, viel de voormalig pizzaboer gisteren ook op het gebied van internationale politiek hard door de mand.

In een interview bij het PBS Newshour kwam de kandidaat om de beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen te spreken, maar het duurde niet lang voordat het gesprek over China ging.

_

Volgens Herman Cain is China bezig met de ontwikkeling van nucleaire wapens. De Hermanator gaat daarmee flink de fout in aangezien China al sinds 1964 een nucleaire mogendheid is. Deze gaffe is er een in een lange lijn van desinteresse in het buitenland. Een fout over China is precies waar een tegenstander op zat te wachten. Jon Huntsman, oud-ambassadeur in China, wachtte dan ook geen moment om het belang ervaring met buitenlandse politiek nog eens te onderstrepen. Gebrek aan foreign policy experience ..

.. can lead to misguided policies economically, militarily and from a regional security standpoint that can be very damaging to this nation.

Ook het belang de relatie met China werd onder de aandacht gebracht door de voormalig gouverneur van Utah.

Let’s get serious about the country that will really matter most, and we’ve got to make this relationship work. We have to deal with China economically; we’ve got to deal with them from a security standpoint.

Toch moet Huntsman vrezen voor zijn campagne. In een recente landelijke peiling is steun voor Huntsman slechts terug te vinden in de margin of error, en zijn geld is bijna op. Ook Cain moet zich zorgen gaan maken. Met de schandaaltjes die om de Cain-campagne hangen en de onhandige uitspraken van Herman Cain komt er een moment dat de kiezers het zat zijn. Vooralsnog lijkt hij er echter mee weg te komen. <<

3 thoughts on “Herman Cain is het kwijt, Hunstman ziet een gaatje

  1. Het wordt nu wel tijd dat we te horen krijgen wat er met die dames aan de hand was. Een bedrag aan severance pay van $45 000 duidt niet op seksuele intimidatie, maar bij gebrek aan details, uitsluitend anonieme bronnen en een vijandige pers kan Cain zich niet echt verweren tegen de suggesties dat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan ‘inappropriate behavior’ of zelfs seksuele intimidatie. De conservatieve achterban gelooft het allemaal niet, maar het kan wel ten koste gaan van de algehele verkiesbaarheid van Cain. Het hoeft echter niet fataal te zijn. Clinton werd destijds beschuldigd van een complete verkrachting, en niet eens door een anonieme dame, maar wist dit allemaal te overleven. Voor conservatieven worden echter andere maatstaven gehanteerd. Dat willen ze zelf ook, dus als vast komt te staan dat Cain bij de NRA in de fout is gegaan is hij ‘toast’. In dat geval zullen de conservatieven eens goed naar Gingrich gaan kijken.

  2. Hoeveel van dit soort Gaffes zouden conservatieven Cain eigenlijk vergeven. Peter, wanneer is voor jou de grens bereikt als het gaat om dit soort opmerkingen.

    • Conservatieven vertrouwen de reguliere pers niet en zien dit als een op niets gebaseerde hetze van liberals. Het behoort voor hen tot dezelfde categorie als het gerucht tijdens een vorige presidentscampagne dat John McCain een kind zou hebben verwekt bij een “zwarte vrouw”. (De McCains hebben een weeskind uit India geadopteerd, en het meisje is nogal donker van kleur.)

      Bij Cain is het probleem dat hij zich niet goed kan verweren omdat vrijwel alles is gebaseerd op anonieme bronnen. Cain en zijn campagneteam hebben de zaak echter volkomen verkeerd aangepakt, en nog steeds maakt men ernstige fouten.

      Als later blijkt dat Cain niet meer dan tamelijk onschuldige opmerkingen heeft gemaakt, is er weinig aan de hand. Dat overleeft hij wel. Bij daadwerkelijke seksuele intimidatie heeft hij echter een probleem. De conservatieve achterban zal zich dan achter Gingrich scharen. Verder hebben ze niemand. Gingrich heeft echter een levenswandel met maitresses e.d. achter de rug die door conservatieven niet wordt geaccepteerd. Misschien wordt het dan toch nog Romney. Perry redt het niet, vermoed ik, en die andere kandidaten hebben binnenkort grote geldproblemen of spreken de kiezer niet voldoende aan. Cain is/was voor conservatieven de ideale kandidaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *