Florida spreekt: Republikeinen saboteren de economie

President Obama zei een kleine maand geleden al dat de Republikeinen het economisch herstel van de VS bewust dwarsbomen. Gisteren werden de nieuwe cijfers van de Suffolk University – WVSN peiling gepubliceerd waarin een vraag van deze strekking was opgenomen. Op de vraag “Do you think the Republicans are intentionally stalling efforts to jumpstart the economy to insure that Barack Obama is not re-elected?” antwoordde bijna de helft van de ondervraagden bevestigend. Nog geen veertig procent was het met deze vraag oneens terwijl twaalf procent hier geen antwoord op had.

Nancy Pelosi, Minority leader in het Huis van Afgevaardigden, is het met de respondenten eens.

Over 300 days that the Republicans have been in power, they have not produced. They have not created jobs for the American people, and that is, I think, the measure that we want to compare our first 300 days.

Deze peiling is alleen gehouden onder inwoners van Florida en zegt dus niets over de mening van alle Amerikanen. Toch is het goed nieuws voor Obama dat Florida – met haar 27 kiesmannen – het trage economisch herstel hem in ieder geval niet aanrekent. <<

One thought on “Florida spreekt: Republikeinen saboteren de economie

  1. Suffolk University? Dat is wel een obscure bron. Zo’n 65% van de Amerikanen keurt volgens de grote en gerespecteerde onderzoeksbureaus het economische beleid van President Obama af. Men ziet dat de President & de Democraten enorm veel geld uitgeven, waarvan een groot deel moet worden geleend, terwijl dat niet ten goede komt aan doorsnee-Amerikanen, maar vooral aan vakbonden en overheidswerkers. Het werkloosheidsprobleem is er niet minder door geworden en krachtig economisch herstel blijft uit, en daar was het toch allemaal om begonnen. De President doet niets anders dan klagen over Republikeinen die niet bereid zijn nog meer geld te lenen, maar we moeten niet uit het oog verliezen dat sinds het aantreden van Obama ook de Democraten geen enkele begroting hebben goedgekeurd. Het economisch inzicht van Obama is even rampzalig als dat van Jimmy Carter. President Obama is een sympathieke man, maar hij gelooft in de verkeerde dingen. Als hij wil regeren en zaken wil verwezenlijken, moet hij met de Republikeinen samenwerken, concessies doen en niet zeuren over ‘social justice’. Nu blijft het bij veel geklaag over de crisis die hij van President Bush heeft geerfd en over Republikeinen die zijn beleid ‘saboteren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *