Google/Fox-debat vanavond: een wordc(l)ou(n)t(d)

Een wordcloud zet het aantal keer dat een woord is gebruikt (in een tekst, speech of verzameling vragen) om in haar grootte. Hoe kleiner het woord, hoe minder vaak het is gebezigd. Google/Fox nodigt al een tijdje mensen uit vragen in te sturen voor het debat dat zij vanavond houden. Van al die vragen – 18.000 in totaal – hebben voor het Google/Fox-debat ze onderstaande wordcloud gemaakt. ‘Tax’ is groot, ‘people’ en ‘jobs’. Opvallend is het woord ‘government’. Zo zie je maar, hoe vaker je het noemt, hoe groter het wordt. Net als in de echte wereld. <<

One thought on “Google/Fox-debat vanavond: een wordc(l)ou(n)t(d)

  1. Het was een interessant debat, alhoewel men grote problemen met het geluid in de zaal had, zodat de sprekers af en toe niet te verstaan waren. Ik vermoed dat dit debat een keerpunt voor Perry zal blijken. Hij had een zwakke avond, gaf meer dan eens verkeerde reacties, en wist zich niet goed te verdedigen tegen de aanvallen op het door hem gesteunde illegalenbeleid in Texas. Ook de staatsinenting van 12-jarige meisjes tegen seksueel overdraagbare aandoeningen kwam weer aan de orde. Daarbij had Perry geen goede respons op de suggestie dat er een te intieme relatie met Merck bestond, en hij wist de ‘opt out’-regeling die hij had bedacht ook niet te verdedigen. Romney won, wat mij betreft, op alle punten van Perry. Romney doet zijn uiterste best een voor iedereen acceptabele kandidaat te lijken, en hij slaagde daar uitstekend in. Blijkbaar heeft Romney nu media-adviseurs die hem zodanig trainen dat hij niet meer de uitstraling van een tweedehands autohandelaar heeft. Hij lijkt nu veel authentieker dan vroeger.

    Santorum, Huntsman en Cain hadden een sterke avond. Paul en Johnson brachten de traditionle libertarische punten weer eens onder de aandacht, en het is nu wel duidelijk dat Bachmann het niet zal redden. Ik had graag McCotter eens aan het werk gezien, maar het aantal van negen kandidaten is, zoals we gisteravond zagen, wel ongeveer het maximum. Romney had verreweg de meest presidentiele uitstraling, Gingrich was zoals gewoonlijk de beste debater, en Herman Cain is de vriendelijkste en meest menselijke van de negen kandidaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *