Gingrich: Romney dwong Holocaust-overlenden niet-kosjer te eten

In een laatste poging om de Joodse stem in Florida veilig te stellen, lanceerde Gingrich deze week een zogenoemde robocall (luister naar het filmpje). In deze computergestuurde telefoontjes beweert een stem dat Mitt Romney als gouverneur van Massachusetts een wet heeft tegengehouden die kosjer eten in verpleeghuizen mogelijk maakte. En dan gaat de stem van kwaad tot erger:

Holocaust survivors, who for the first time, were forced to eat non-kosher, because Romney thought $5 was too much to pay for our grandparents to eat kosher. Where is Mitt Romney’s compassion for our seniors? Tuesday you can end Mitt Romney’s hypocrisy on religious freedom, with a vote for Newt Gingrich. Paid for by Newt 2012.

De claim klopt niet helemaal, onderzocht Commentary Magazine. Drie verpleeghuizen besloten in 2003 kosjer voedsel extern in te kopen. Een wet, goed voor 600.000 dollar, om het voedsel toch vers in het verpleeghuis te laten bereiden, hield Romney tegen. Geld wat hij daarmee bespaarde, wilde hij in de zorg van ouderen steken (niet in de kosjere keukens). Hij werd echter overruled – het geld kwam er wel.

Volgens Commentary Magazine gaat Gingrich drie keer de mist in. IN de eerste plaats was het een beslissing van de verpleeghuizen zelf om vanwege te hoge kosten de kosjere keukens te sluiten. Ten tweede heeft dat nooit geleid tot het onthouden van kosjer eten aan de inwoners van de verpleeghuizen en ten derde heeft Romney niet bezuinigd op het budget, maar het op dezelfde hoogte willen houden. Hij hield de 600.000 dollar extra tegen. <<

_

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *