Fox maakt het goed en laat Mitt Romney leeglopen

_

We berichtten al eerder over de clash tussen Romney en Fox. Wat een eenvoudige thuiswedstrijd had moeten worden, werd een onaangename barbecue met de kandidaat-genomineerde aan het spit en journalist Bret Baier die het vuurtje met elke vraag opstookte. Mitt klaagde achteraf over de ‘agressieve’ benadering van Baier, Baier klaagde over de dunne huid van Mr. Goodhair.

Blijkbaar zat de botsing Fox niet lekker, want Mitt Romney kreeg vandaag gratis zendtijd aangeboden om zijn lezing van het verhaal nog maar eens te geven. Niet dat hij dat doet, overigens. Op de vraag waarom hij niet happy was met Baiers benadering gaat het in no time over de vuiligheid die de Democraten over Romney heen storten. Hij was geërgerd omdat hij met Baier wilde praten over zijn standpunten. En die schudt hij dan ook snel uit zijn mouw.

Maar waar ging het dan precies mis?, wil Fox graag weten. Romney verwachtte toch geen fluwelen handschoenen? Nee, nee, lacht Romney de vraag weg. Zeker niet. Maar Fox heeft wel een mogelijkheid laten liggen om hem gewoon campagne te laten voeren. Dat zegt hij niet letterlijk, maar alles wat hij wel zegt, wijst toch die richting op. Romney is graag te gast bij Fox – maar wel op zijn voorwaarden. Het kan niet zo zijn dat journalisten antwoorden komen halen. Nee: hij brengt liever de verhalen. En wie daar kritisch op reageert, is even aan de beurt.

Waarschijnlijk heeft Huntsman gewoon gelijk en is Romney scared mittless … <<

 

One thought on “Fox maakt het goed en laat Mitt Romney leeglopen

  1. Romney moet niet de fout maken die McCain vier jaar geleden beging. McCain had nooit zo’n zin in harde interviews met lastige vragen van FNC-journalisten, en dus kwam hij eigenlijk nooit in de FNC-commentaarshows waar vele politiek belangstellenden ‘s avonds naar kijken. Het campagneteam van de kandidaat Obama had in de gaten dat het niet om FNC heen kon, en dus liet Obama zich door O’Reilly interviewen. Dat werd een van de beste vraaggesprekken van zijn campagne. Ondertussen liet Steve Schmidt, McCain’s rampzalige campagneleider, Sarah Palin optreden bij kwaadaardige en corrupte journalisten als Katie Couric (CBS), maar niet bij bijvoorbeeld de vriendelijke Greta van Susteren (FNC) of de uitstekende George Stephanopoulos (ABC). Het resultaat is bekend.

    Er lijkt iets te mankeren aan de campagnestrategie van Romney. Hij moet positiever zijn, en een presidentiele uitstraling cultiveren. Aanvallen op Gingrich zijn overbodig; dat doet de linkse pers straks wel voor hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *