Een hete kerst voor Ron Paul

— Met de status van front runner krijg een kandidaat de aandacht die hij verdient. Ook Ron Paul’s verleden komt onder een vergrootglas te liggen. Eerder berichtten we al dat oude nieuwsbrieven van Ron Paul weer in het nieuws zijn gekomen. In 2008 werd dit ook een item binnen de campagne, maar omdat hij toen geen kandidaat was om rekening mee te houden stapte de pers snel over naar een ander onderwerp.

2012

Nu is het echter een ander verhaal. Ron Paul is de front runner in Iowa, de eerste staat die haar kiesmannen gaat verdelen. Een goed resultaat of zelfs winst in The Hawkeye State kan hem het momentum geven om ook in de overige vroege primaries een goed resultaat neer te zetten. Ron Paul is een factor geworden deze campagne. De zaak over zijn nieuwsbrieven waait dit keer niet zomaar over.

Woensdagavond stond de Texaan Gloria Borger van CNN te woord, die een paar vragen wilde stellen over zaken die in zijn nieuwsbrieven stonden. Paul zei tegen haar dat hij een hoop van de berichten zelf niet las, dat het verleden tijd is en dat het alleen maar controversieel wordt doordat de media het zegt.

Dat is heel iets anders dan wat de Afgevaardigde zegt in een interview door C-Span in 1995. In dit interview geeft Paul trots aan dat hij een nieuwsbrief bijhoudt die met name over economische en monetaire zaken gaat. Blijkbaar wist Ron Paul toen ook al niet wat er nog meer in zijn nieuwsbrief stond.

Deze brieven zijn an sich al schadelijk genoeg in een presidentiële campagne. De inhoud is racistisch en antisemitisch en de kandidaat heeft nog geen full disclosure gegeven waardoor men nog niet weet wat hij toen vond, wat hij nog vindt en of het echt een ‘foutje’ was. Daarnaast geven deze brieven nog een ander probleem met zich mee. Ron Paul wordt door deze brieven een gewone politicus. Hij ontwijkt vragen, loopt weg uit een interview en wordt kribbig als een journalist lastige vragen over zijn verleden blijft vragen. Ditzelfde gedrag is ook te zien bij Newt Gingrich en Mitt Romney als hun verleden of veranderde standpunten ter sprake komen. Van een kandidaat die anders was, is hij nu gewoon een kandidaat.

Damage control

Ron Paul zelf doet er alles aan om de schade te beperken. Gisteren berichtten we al over de nieuwste campaign ad waar hij zijn standpunt over abortus haarfijn uitlegt. Daarnaast heeft  hij deze week de endorsements gekregen van vijf dominees uit Iowa. Maandag was Ron Paul te gast bij de antiabortusbeweging Personhood USA. Hier legde hij een eed af dat ..

.. every human being at every stage of development must be recognized as a person possessing the right to life in federal and state laws without exception and without compromise.

Ron Paul doet er alles aan om de mensen die erg conservatief zijn als het op moreel-ethische aankomt aan zich te binden en op die manier te winnen in Iowa. <<

2 thoughts on “Een hete kerst voor Ron Paul

  1. Pingback: Een kerstboodschap van Rand Paul - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

  2. “Ron Paul doet er alles aan om de mensen die erg conservatief zijn als het op moreel-ethische aankomt aan zich te binden en op die manier te winnen in Iowa.”

    Dergelijke conservatieven zien het liefst een geestverwant als kandidaat. Die hebben nu in de persoon van Rick Santorum, die de steun van een groot aantal evangelische dominees verwierf, en nu ook wordt gesteund door Bob Vander Plaats, de leider van The Family Leader. Deze rechtzinnige protestanten geven de voorkeur aan de katholiek Santorum boven de evangelische kandidaat Bachmann. Ron Paul mag ze dan wel vertellen dat hij persoonlijk tegen abortus is, vooral tegen door de belastingbetaler gefinancierde abortus, maar Paul zal niets met wettelijke maatregelen willen terugdringen, en hij voelt ook niet voor wetten die het raditionele huwlijk moeten ‘beschermen’. Pauls Israel-liefde is ook al niet groot genoeg. Het is mij dan ook een raadsel wat die evangelische groepen in Ron Paul zien. Waarschijnlijk is men daar op zoek naar een enigszins aanvaardbare kandidaat die geen Romney heet, en geen echtscheidingen op z’n naam heeft staan. Deze evangelische conservatieven zouden eigenlijk achter de kandidatuur van Bachmann moeten staan. Dat dit Bachmann niet is gelukt, betekent dat zij fouten heeft gemaakt.

    Over het auteurschap van die nieuwsbrieven van Paul ben ik geneigd hem te geloven. Straks zal men echter over Pauls geloof in sommige 9/11-complottheorieen beginnen, en dan heeft Paul een groter probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *