Drama Bachmann – campagnechef endorsed Ron Paul

Er zijn veel manieren om een campagne om zeep te helpen. Vrouwen, gaffes, inconsequenties in je verhaal, te weinig steun, intellectuele praatjes over het buitenland of te vroeg pieken. Meest dodelijke kritiek op een kandidaat is die van binnenuit en Michele Bachmann weet sinds gisteren hoe dat voelt. Haar campagne-chef in Iowa, staat-Senator Ken Sorensen, verscheen op het podium naast Ron Paul en sprak zijn onomwonden steun voor hem uit. In zijn eigen woorden

The decision I am making today is one of the most difficult I have made in my life. But given what’s at stake for our country, I have decided I must take this action. Today, I am switching my support from Michele Bachmann to Ron Paul for the 2012 Iowa Caucuses and the presidency of the United States.

Twijfel vanaf begin

De race is in een fase waarin twee, drie kandidaten beslissen, zegt Sorensen, en Ron Paul is daar de meest conservatieve van. Hij heeft als enige de financiele crisis voorspeld, hielp Sorensen in het zadel in de staat senaat en is het met bijna alle punten van Pauls programma eens. Zijn steun voor Bachmann was al vergeven van de twijfel, schrijft hij in een statement. Nu verbindt hij daar de ultieme conclusie aan en stapt naar het ‘andere’ kamp. Dat is niet makkelijk, maar he, wat goed is, is nooit makkelijk. Aldus Sorensen.

Geld reden overstap

Bachmann, ad rem als altijd, wist al snel de overstap te verklaren: geld. In een geschreven verklaring beweert Bachmann: ‘Kent (Sorensen) said to me yesterday that ‘everyone sells out in Iowa, why shouldn’t I. Then he told me he would stay with our campaign. The Ron Paul campaign has to answer for its actions.’ Dat deed campagneleider van Ron Paul, Jesse Benton, dan ook meteen: onzin! Bachmann zit in diepe problemen en dat is de belangrijkste reden om dit verhaal de wereld in te helpen. Aldus Benton.

Sorensen ontkent

Ook Sorensen nam vijf uur na zijn verrassende overstap afstand van Bachmanns beschuldiging. Hij zou nooit enige compensatie hebben ontvangen voor zijn overstap naar Ron Paul. Hier ziet u zijn verklaring, woensdagavond afgegeven voor een menigte Ron Paul fans. De vraag is hoe blij Paul is met deze overstap in zijn campagne. Hoe betrouwbaar is Sorensen? En hoe belangrijk is hij voor het electorale succes van Paul? <<

2 thoughts on “Drama Bachmann – campagnechef endorsed Ron Paul

  1. Ik mag mevrouw Bachmann graag, omdat ze zo’n consistente conservatief is en zich niet als een politicus gedraagt, maar als presidentskandidaat is ze niet sterk genoeg en haar evangelische achtergrond gaat ten koste van haar algehele verkiesbaarheid. Het vertrek van Sorensen betekent waarschijnlijk dat Bachmanns campagne in de eindfase is. Ze scoort slecht, liet gebeuren dat een aanzienlijk deel van de evangelische dominees in Iowa nu een katholiek steunt, en ze krijgt maar weinig geld binnen. Haar meest prominente fan is nu de mormoon Glenn Beck. Evangelische leiders die haar openlijk steunen, zijn er maar weinig.

    Paul stapt niet uit de race en zal de campagne tot het einde toe blijven volhouden. Dan krijgt hij gedelegeerden waarmee hij zaken zal kunnen doen. Misschien krijgt Sorensen een baantje bij de campagne van Paul. Hij heeft in ieder geval iets uit te leggen. Ron Pauls conservatisme beperkt zich tot constitutioneel en fiscaal conservatisme. Het gaat echter wat ver Ron Paul als conservatief te bestempelen, en dat is hij volgens zichzelf ook niet. Op een groot aantal punten staat Paul “links” van Obama. We moesten Ron Paul maar Secretary of the Treasury of Attorney General maken. Daar kan hij nuttig werk doen. Hij moet beslist geen president worden. Pauls moreel relativisme (“elke schurkenstaat heeft recht op z’n eigen atoombom”) zou een ramp voor het land zijn, en hij houdt ook al niet van Israel.

    Het Republikeinse establishment zou aandacht moeten hebben voor het feit dat de aanhang van Paul voor een groot deel uit jongeren bestaat. Verder hebben small-government conservatives die geen sociaal-conservatieven zijn na het uitvallen van Herman Cain geen geestverwant meer als kandidaat. RINOs als Romney, Gingrich & Perry krijgen nooit de enthousiaste steun van een groot deel van de achterban, een sociaal-conservatief als Santorum wil de overheid het traditionle huwlijk laten “verdedigen” en is dus geen echte constitutionele conservatief, en Paul is een sectarische libertarier. Voor doorsnee-conservatieven die geen behoefte hebben aan bescherming van hun huwlijk door de overheid, geen overwegende bezwaren hebben tegen abortus na verkrachting e.d., maar vinden dat de federale overheid te veel macht heeft en te veel geld uitgeeft, is er geen geschikte kandidaat. Dat is een zeer grote groep binnen de Republikeinse partij. Die zullen uiteindelijk op Romney stemmen, maar niet van harte.

  2. Pingback: Michele Bachmann gelooft er nog in - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *