De terugkeer van Herman Cain

Stephen Colbert heeft een probleem. Het is te laat voor Colbert om mee te doen aan de South Carolina primary. De uiterste inschrijfdatum was ruim twee maanden geleden en er is geen ruimte op het stembiljet voor een write-in candidate. Hoe graag Colbert ook mee wil doen aan deze voorverkiezing, het gaat niet gebeuren.

Herman Cain

Maar Colbert heeft iets op deze tegenslag bedacht. Niet alleen kunnen er geen kandidaten meer bij op het stembiljet, ze kunnen er ook niet meer af. Kandidaten als Huntsman, Bachmann en Cain – die zich teruggetrokken voor de Republikeinse nominatie – staan nog steeds op het stembiljet. Gisteren presenteerde hij zijn oplossing in zijn fake news show.

The Colbert Report Mon – Thurs 11:30pm / 10:30c
The Word – Raise Cain
www.colbertnation.com
Colbert Report Full Episodes Political Humor & Satire Blog Video Archive

Stephen Colbert roept al zijn volgers op om zaterdag op Herman Cain te stemmen. Op die manier kan hij toch nog meedoen aan deze voorverkiezingen.

Colbert heeft ook nog een nieuwe truc ontdekt om de Republikeinse voorverkiezingen in South Carolina te frustreren. The Palmetto State heeft een open primary. Dit betekent dat de Republikeinse verkiezingsstrijd niet alleen door Republikeinen hoeft te worden beslist. Geregistreerde Republikeinen en elke kiezer die niet bij een specifieke partij geregistreerd staat kan in de Republikeinse voorverkiezing stemmen. Colbert riep dan ook iedere kiezer op om zaterdag op Herman Cain te stemmen. Dit kan nog een factor worden. Het publiek van The Daily Show en The Colbert Report zijn over het algemeen geen Republikeinen, maar Democraten en independents. Als die en masse gaan stemmen zaterdag, zou de uitslag nog weleens een verrassing op kunnen leveren. <<

4 thoughts on “De terugkeer van Herman Cain

  1. “Elke geregistreerde kiezer kan in de Republikeinse voorverkiezing stemmen.”

    Het betekent dat geregisteerde Republikeinen en kiezers die niet bij een partij staan geregisteerd kunnen stemmen. Geregisteerde Democraten kunnen alleen bij de Democratische voorverkiezingen stemmen. In New Hampshire ging het zo (meer dan 50% van de stemmen op Huntsman in NH kwam van kiezers die Obama wel een goed president vonden). Iowa heeft echter een gesloten caucus.

    Voorverkiezingen kunnen open, semi-open of gesloten zijn. Bij gesloten voorverkiezingen kunnen alleen geregisteerde Democraten of Republikeinen stemmen (de andere partijen organiseren zelf voorverkiezingen). Bij semi-open voorverkiezingen dient men, wanneer men geen geregisteerd Democraat of Republikein is, eerst te verklaren tot welke partij men wil behoren. Als men dit later wil veranderen, dient men een formulier naar de county te sturen om de partij te wijzigen. Bij open voorverkiezingen kunnen geregisteerde kiezers, die niet bij een partij staan geregisteerd, meedoen aan een van de twee voorverkiezingen. Zo kregen we in 2008 voor deze staten de actie ‘Democrats for Romney’. Romney werd toen weinig kansrijk geacht, en het leek een aantal kiezers daarom wel een goed idee op Romney te stemmen.

  2. “Het publiek van The Daily Show en The Colbert Report zijn over het algemeen geen Republikeinen, maar Democraten en independents.”

    Naar The Daily Show kijken conservatieven wel. Jon Stewart is van een heel ander kaliber dan Stephen Colbert. Stewart heeft wel uitgesproken meningen, maar hij is altijd fair en zal nooit onder de gordel proberen te raken. Dit in tegenstelling tot Colbert en Letterman. Stewart is ook veel intelligenter en grappiger dan Colbert. Stewart komt vaak bij FNC op bezoek wanneer hij weer iets nieuws heeft, en Bill O’Reilly is fan van Stewart (en mag daarom altijd zijn nieuwe boeken bij Stewart komen aanprijzen). Leno, O’Brien en Morgan hebben een veel breder publiek dan slechts jongeren en liberals. Colbert, Letterman, e.d. daarentegen zijn er alleen voor linkse liberals.

  3. Pingback: Herman Cain steunt Stephen Colbert - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *