De grasmaaiers en health care van Mitt Romney

Las Vegas blijkt meer en meer een (nieuw) draaipunt in de campagne te zijn. Voor Vegas was de toon onderhoudend, vriendelijk zelfs met af en toe een sneer, maar altijd beschaafd. Heren (en dame) politici waren kritisch, zeker, en soms verhief iemand een stem. Daar schrokken we dan een beetje van. Die setting, meer weg van een Britse high tea dan een Amerikaanse free fight, is ijdens het debat in de gokstad omgeslagen. Vanaf Vegas is het hard tegen hard.

Met name Perry’s aanvallen op de koppositie van Mitt Romney (en voor hem hopelijk de tweede plaats achter de zakenman) spannen vooralsnog de kroon; in de nieuwste spot van de Texaanse gouverneur noemt hij Romney zelfs ondiplomatiek ‘misleidend’. Zo zou het bedrijf dat het gazon van de familie Romney onderhield, illegalen in dienst hebben gehad en Romney deed er vervolgens een jaar over eer hij ze de laan uit stuurde. Schande!

_

Misschien wel erger dan de illegale grasmaaiers, is, volgens Perry althans, Romneys health care. Lange tijd ventte hij zijn ideeën uit en roemde de kopieerdrift van Barack Obama. Nu blijkt dat plan bij een groot deel van de Republikeinse achterban in zulke slechte aarde valt, lijkt Romney zich er steeds meer van los te maken. En dat is het campagneteam van Perry niet ontgaan. Misleading heet de nieuwste video van Perry dan ook. De video opent met de (bijtende) definitie: Mis-leading, to be misleading: tend do deceive. En dat is een forse aanklacht, ook tijdens verkiezingscampagnes. Dames en heren: het is (weer) koers! <<

 

2 thoughts on “De grasmaaiers en health care van Mitt Romney

    • Jazeker. Laat Romney & Perry maar flink vechten. Beide heren hebben laten zien wat er gebeurt wanneer ze hun zelfbeheersing verliezen. Als die ruzies uit de hand lopen, is Cain zeker van de nominatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *