De aanval op Super PAC's

Alle kandidaten hebben gezegd dat Super PAC’s het democratische proces verstoren. Special interest groups kunnen op die manier veel invloed uitoefenen op een verkiezing zonder dat – op tijd – bekend wordt wie hun spotjes betaald. Hoewel Barack Obama lang tegen het gebruik van Super PAC’s was, is ook hij uiteindelijk omgegaan. Ook de president heeft nu een Super PAC die ongelimiteerd geld inzamelt en spotjes voor hem maakt (zonder dat hij er zelf iets vanaf weet natuurlijk).

Claire McCaskill

Claire McCaskill is een Democratische senator uit Missouri. Zij heeft al lange tijd te maken met aanvallen van Super PAC’s. Gisteren lanceerde ze een spotje waarin ze voor de aanval kiest.

_

In februari kwam ze al met eenzelfde soort spotje. McCaskill probeert op deze manier de impact van de aanvallen van Super PAC’s te verkleinen. Deze tactiek werd al eerder gebruikt door Barack Obama. In spotjes waarin hij reageert op beschuldigingen op zijn energiebeleid van Super PAC’s, zei de Obama-campagne: “So when you see this ad, remember who paid for it — and what they want”.

Lloyd Smit, een van de bestuursleden van de GOP in The Show Me State is echter niet van mening dat Super PAC’s het probleem van McCaskill zijn deze verkiezingen. “It’s her voting record that’s probably being given more light of day by some of these outside groups that’s going to give her the most problems. It makes the hill for her a little tougher to climb.”

Voor McCaskill en de Democraten is het te hopen dat de tactiek van de senator werkt. De DNC wil de meerderheid in de Senaat behouden. McCaskill is een van de zwakste Democratische senatoren die herverkozen hoopt te worden. Daarnaast is het een goede test om hier te kijken of deze strategie werkt. Als het werkt, zullen we de komende tijd steeds meer van dit soort spotjes langs zien komen. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *