Conservatieve aanval op Herman Cain

Sinds Herman Cain front runner is voor de Republikeinse nominatie heeft hij het moeilijk. Zijn optreden tijdens het CNN debat vorige week was zwak, hij heeft aangetoond niet veel met buitenlands beleid te hebben en heeft zich met onhandige uitspraken over abortus kwetsbaar gemaakt voor aanvallen op zijn standpunten op moreel-ethische kwesties. Even leek hij weg te komen met deze gaffe over abortus. Tijdens het Iowa Faith and Freedom dinner werd ook Herman Cain met veel egards onthaald. Na afloop van dit diner bleek er toch twijfel te zijn onder de aanwezige social conservatives. Nadat de bijeenkomst afgelopen was, vond iedere gast onder de ruitenwisser van zijn auto deze flyer. In deze flyer, die verspreid is door Iowans for Some Semblance of Christian Decency in samenwerking met Iowans for Truth and Honest Government, werd de voormalig pizzaboer hard aangepakt op zijn houding tegen abortus. Deze groepen zijn in het verleden ook al in het nieuws gekomen omdat zij in 2007 eenzelfde flyer actie hielden tegen toenmalig Republikeins presidentskandidaat Mike Huckabee, die – in hun ogen – geen echte conservatief zou zijn. Grappig is dat Mitt Romney dit jaar in Florida hetzelfde deed bij Rick Perry over de social security.

Ondertussen is Cain druk bezig met damage control. In de hoop zijn pro-life image weer op te poetsen, loopt the Hermanator soms voor de troepen uit. Dit gaat ten koste van de nauwkeurigheid. Gisteren zei Herman Cain dat hij – als hij president is – gelijk een amendement ondertekent waardoor abortus ongrondwettelijk wordt.

I feel that strongly about it. If we can get the necessary support and it comes to my desk I’ll sign it. That’s all I can do. I will sign it.

Soms is het beter om even de tijd te nemen voordat je iets zegt. Politico’s Ben Smith legt in zijn column kort uit waarom deze uitspraak niet klopt.

Presidents don’t sign constitutional amendments — they’re passed in Congress and then need to be ratified by the states, and the president plays no formal role in the process.

Herman Cain lost zijn pro-life probleem op door een nieuw constituioneel probleem te creëren. Op deze manier maakt hij het zichzelf erg moeilijk. <<

3 thoughts on “Conservatieve aanval op Herman Cain

  1. Sociaal-conservatieven hebben geen andere kansrijke kandidaat. Bachmann en Santorum zullen het niet redden, dus ze zijn aangewezen op Cain. Romney zei in het verleden dingen als “I believe that abortion should be safe and legal in this country.” Cain heeft nooit iets dergelijks beweerd. Sociaal-conservatieven zullen nooit een kandidaat krijgen die precies denkt als zij, maar het moet ook voor hen mogelijk zijn achter een kandidaat te gaan staan die een aantal van hun punten probeert te realiseren. Dat moet de meerderheid van de Republikeinse Partij waarvoor de ethische punten niet de hoogste prioriteit hebben namelijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *