Barack Obama doet het iets beter in 2012

Hoewel iedereen vooral benieuwd is wie zijn tegenstander wordt, is het ook goed om te weten wat men precies van het presidentschap van Barack Obama vindt. Gisteren kwam Gallup met de uitkomsten van hun nieuwste driedaagse peiling van Obama’s approval rating.

Goed nieuws voor Obama

Halverwege vorig jaar begon de daling van de approval rating van de president. Tussen augustus 2011 en december 2011 bleef deze gemiddeld op 43 procent steken, met als absolute dieptepunt dat nog geen veertig procent van de Amerikaanse bevolking het eens was met het beleid van Obama. Het nieuwe jaar brengt goed nieuws voor de Democraat. Ten opzichte van het gemiddelde van december is zijn job approval met drie procent toegenomen.

Herverkiezing

Of het is omdat men de Republikeinse kandidaten beter leert kennen, of omdat Obama het de laatste tijd iets beter doet is moeilijk te zeggen. Met een job approval van 46 procent wordt het hard werken om herkozen te worden, maar het is niet onmogelijk. Toen George W. Bush in 2004 werd herkozen, had deze ten tijde van de verkiezingen een job approval van slechts 48 procent. President Obama zit hier weliswaar nog onder, maar hij heeft nog een hele campagne te voeren en alles te winnen. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *