Wie is de president 2.0: Obama of Romney/Gingrich?

Laten we er van uitgaan dat Romney de nominatie voor de Republikeinse Partij wint. Dan mag hij aantreden tegen Barack Obama – de president 2.0. De vraag is wie van die twee de beste sociale media-strategie heeft. Obama lanceerde in ieder geval al zijn nieuwe internetsite.

Romney heeft al één thema-site ingericht: Obama Isn’t Working (OIW). Maar Mitt loopt mijlenver achter op Obama 2.0 – hij heeft ruim 10.9 miljoen volgers op Twitter, meerdere sites en zelfs een Tumblr (de hippe microblog service). Obama werkt wel. Heel hard en online. De overige GOP’ers, waaronder Mitt, moeten de volgers bij elkaar schrapen. Daar lijkt Newt (zie hieronder) het beste in te slagen. Probleem is dat hij tachtig procent van zijn volgers heeft gekocht.

Facebook fans and Twitter followers

One thought on “Wie is de president 2.0: Obama of Romney/Gingrich?

  1. Senator John McCain heeft 1.74 miljoen volgers op Twitter. Waarom zou Gingrich er dan geen 1.35 miljoen kunnen hebben? President Obama heeft er meer dan 11 miljoen. Het is best mogelijk dat Gingrich een social networking consultant heeft ingeschakeld, maar Gawker is nu niet bepaald een objectieve nieuwsbron.

    Overigens lijkt Twitter nu over het hoogtepunt heen te zijn. Men bereikt potentiele kiezers nu gemakkelijker via smartphones. Daar moet zelfs het Obama-team nog wat aan doen: http://www.barackobama.com/m/ De Obama-app is nog slechter. (De app van Cain die ik enkele weken geleden installeerde, werd overigens zelfs niet meer van vers niews voorzien.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *