Ubeki-beki-beki-beki-stan-stan-opmerking van Herman Cain

De Afghaanse President Hamid Karzai wil van Hilary Clinton weten wat Herman Cain bedoelde met zijn gekscherende opmerking over de politiek leider van Ubeki-beki-beki-beki-stan-stan (zie video). Herman Cain maakte de opmerking om aan te geven buitenland beleid minder belangrijk te vinden dan binnenlands beleid. Zijn taak als gekozen president: banen creëren voor Amerikanen. Wie de leiding heeft over een ‘nietszeggende, onbekende staat’ hoorde hij wel als hij op bezoek moest. Tot dan heeft ‘Herm’ belangrijker werk te doen.

De grap, gemaakt in een interview met CBN, een christelijk nieuws netwerk, schoot Karzai niet eens in het verkeerde keelgat. Vlak voor een persconferentie met Hiliary Clinton vertelde zij Karzai geamuseerd over Cains opmerking. Cain, legde ze de Afghaanse president uit, ‘was a former pizza company executive‘. Echt?, wilde de Afghaanse president weten. Echt, verzekerde Clinton hem. ‘He started something called Godfather’s Pizza.’ Beide politici lachten vervolgens de plaagstoot van Cain weg.

Achter Cains opmerking gaat natuurlijk wel een epische blinde vlek ten aanzien van zijn buitenlandbeleid schuil. Zo wilde hij eerder gevangenen in Guatanamo Bay ruilen tegen een Amerikaanse soldaat in gijzeling. Dat leidden tot vele gefronste wenkbrauwen: de Amerikaanse status quo is toch om nooit met terroristen te onderhandelen. Zijn afkeer van alles buiten de Amerikaanse grens maakt volgens analisten de voormalig pizza-CEO kwetsbaar. Gecombineerd met de aanzwellende kritiek op zijn 9-9-9-plannen blijft het dringen aan de top van het GOP-veld. Romney kan de strijd onde rhem rustig afwachten, de tegenkandidaten vechten vooral elkaar de tent uit of werken zichzelf diep in de nesten. <<

7 thoughts on “Ubeki-beki-beki-beki-stan-stan-opmerking van Herman Cain

  1. Na al die neoconservatieve bemoeizucht, zijn de meer isolationistische opvattingen van Cain een verademing. Wat de Nederlandse President Leterme gisteren de Vlaamse hoofdstad Copenhagen over de situatie in Ubekibekibekibekistan beweerde is misschien zeer interessant voor bloggers in het nabij gelegen Oslo, maar niet voor ons. Cain is uiteraard goed op de hoogte van de situatie in Israel, zal rekening moeten houden met de politieke verhoudingen bij onze grootste olieleverancier Canada, en is gelukkig voorstander van een hek langs de grens met Mexico, maar verder lijkt me de wereldpolitiek meer een aangelegenheid voor de West-Europeanen. Die weten immers alles beter, en nu dankzij de Euro, de kans op een nieuwe wereldoorlog aanzienlijk kleiner is geworden, kunnen zij hun krijgsmachten gemakkelijk inzetten om de saamhorigheid in Ubekibekibekibekistan te bevorderen. Ik stel voor dat de dappere Nederlanders hiervoor het initiatief nemen. De Amerikaanse overheid wil onder President Cain immers zo weinig mogelijk internationale politietaken uitvoeren.

  2. Pingback: ElectionDeskUSA weekoverzicht | vanderlubben

  3. Pingback: Conservatieve aanval op Cain « ElectionDeskUSA

  4. Pingback: Conservatieve aanval op Cain « ElectionDeskUSA

  5. Pingback: Cain is het kwijt, Hunstman ziet een gaatje « ElectionDeskUSA

  6. Pingback: [ElectionDeskUSA] Gaffes, blunders en andere uitglijders | vanderlubben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *