Trump trekt keutel in

Trump sneerde nog dat Huntsman wel een debat onder zijn leiding kon gebruiken en Ron Paul nooit president zou worden. Beide kandidaten waren uiterst kritisch over de plannen van de miljonair om een GOP-debat te modereren. Ze zegden allebei af als eersten af, gevolgd door de andere kandidaten. Alleen Newt Gingrich en Rick Santorum wilden 27 december  langskomen. Dat was, bleek vandaag, te weinig vlees aan de botten om met het debat door te gaan.

Achterliggende reden voor de vriendelijke (en minder vriendelijke) afzeggingen is de onduidelijkheid die Trump laat bestaan over zijn eigen, mogelijk onafhankelijke bid op het presidentschap. Want belangrijker dan het debat is voor Donald het verslaan van Obama. Als de juiste kandidaat dat niet zou doen, dan hijzelf. Maar dat leidt tot belangenverstrengeling met zijn rol als debat moderator. Trump kan als moderator de kandidaten het vuur aan de schenen leggen, terwijl hijzelf op geen enkele wijze verplicht is het achterste van zijn tong te laten zien of daartoe kan worden uitgedaagd door zijn tegenstanders. Trump ziet dat in en trok zich gisteren terug als debatleider.

Geen debat onder Trumps leiding, maar ook nog geen endorsement. Trump moedigt iedereen aan die bereid is om een kopje thee met hem te drinken. De vraag is of je daar als kandidaat blij mee moet zijn, trouwens. Overigens heeft Obama de meest ongewenste aanmoediging ontvangen, in april van dit jaar. Onder voortdurende dekking voor de NAVO-bombardementen schreef Qadaffi hem een persoonlijk briefje. Het moet een hachelijke en hallucinante vertoning zijn geweest:

Despite all this you will always remain our son whatever happened. We still pray that you continue to be president of the U.S.A.

One thought on “Trump trekt keutel in

  1. Pingback: Donald Trump steunt Mitt Romney - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *