Santorum steekt met zijn kop boven het maaiveld

De Santorum Surge blijft maar aanhouden. Na zijn overwinningen in Minnesota, Missouri en Colorado steeg Rick Santorum met stip in de peilingen. Ondertussen zijn we twee weken verder en Santorum is nog steeds de front runner. De laatste week steeg zijn steun in de peilingen met nog eens zes procent.

Gallup

Gisteren kwam Gallup met de uitkomsten van hun nieuwste (nationale) peiling. In deze peiling heeft Rick Santorum afstand genomen van Mitt Romney. Met de voorverkiezingen in Arizona en Michigan over een week heeft de voormalig senator een voorsprong van tien procent. Op staatsniveau liggen de zaken net iets anders. In Arizona staat Romney vooralsnog op winst, in Michigan – de geboortestaat van Big Mitt – heeft Santorum een nipte voorsprong.

Mitt Romney

De voormalig front runners Romney en Gingrich beseffen dat actie noodzakelijk is om het momentum van Santorum te stoppen. Beiden kiezen daarom vol voor de aanval.

video platform video management video solutions video player

_

Mitt Romney koos er gisteren voor om Santorum weg te zetten als iemand die graag te veel geld uitgeeft. Tijdens een campagnebijeenkomst haalde Mr. Goodhair het verleden van Santorum erbij. Hij maakte veel gebruik van earmarks, tijdens zijn lidmaatschap van de Senaat is de federale overheid verdubbeld in omvang en hij stemde maar liefst vijf keer voor het verhogen van de debt ceiling. Niet iets wat een deficit hawk zou doen. Mensen die willen dat het begrotingstekort wordt teruggedrongen en dat de federale overheid kleiner wordt, kunnen volgens de voormalig gouverneur van Massachusetts dan ook maar beter op hem stemmen.

Newt Gingrich

Ook Newt Gingrich haalde gisteren flink uit naar Santorum. Volgens Gingrich is Santorum just another candidate. Hij vergelijkt Santorum met kandidaten als Pawlenty, Bachmann, Perry en Cain. Volgens de voormalig Speaker is Santorum een amateur, terwijl de VS na 4 jaar leiderschap van een amateur juist behoefte heeft aan een president die wel weet wat hij aan het doen is.

video platform video management video solutions video player

_

De aanvallen op Rick Santorum zullen de komende weken blijven voortduren. Tot op heden lijkt de voormalig senator goed om te gaan met de aanvallen. In de loop van deze week zal de dirty campaign weer in volle hevigheid losbarsten. Als het Santorum lukt om in Arizona en Michigan het momentum vast te houden, zou hij weleens de grote winnaar kunnen worden van Super Tuesday op zes maart. Zover zullen zijn tegenstanders het in ieder geval niet willen laten komen. <<

2 thoughts on “Santorum steekt met zijn kop boven het maaiveld

  1. Pingback: Ron Paul steunt argumenten van Mitt Romney - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

  2. Pingback: Wie wint waar? - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *