Romney vs. Perry

Woensdag wordt in Californië een Republikeins verkiezingsdebat gehouden. Dit is het eerste debat waar ook Perry aan meedoet en dus de eerste keer dat hij door zijn tegenstanders aan de tand gevoeld kan worden. Een belangrijk debat dus voor de gouverneur van Texas. Helemaal als je bedenkt dat de GOP-elite waarschijnlijk deze maand haar favoriet kiest.

Perry vs. Romney

In de aanloop van het debat worden de messen geslepen. Was het eerder Romney die Perry hard aanviel, gisteren was het andersom. Op een town hall meeting in South Carolina greep hij zijn kans. De Texaan ging in de aanval en hield niet in.

There is no one who’s gonna be sitting on that stage [at the debate in California] who has the record of job creation I have. There’s one in particular who’s created jobs all around the world. While he was the governor of Massachusetts he didn’t create many jobs.

Romney vs. Perry

Ook de voormalig gouverneur van Massachusetts roert zich. Op een bijeenkomst voor Republic National Hispanic Assembly moest Perry het ontgelden voor zijn ‘softe’ immigratiestandpunt. Zonder ook maar een keer zijn tegenstander bij naam te noemen, fileerde hij hem tot op het bod.

Our country must do a better job of securing its borders, and as president, I will. That means completing construction of a high-tech fence, and investing in adequate manpower and resources.

In het verleden noemde Perry het hek langs de Mexicaanse grens idiocracy.

Maar Romney ging nog verder. In Texas heeft Perry een wet ondertekend die kinderen van illegale immigranten in-state tuition laten betalen voor Texaanse universiteiten als ze in Texas hun high school diploma hebben behaald. Dit is een wet die door Romney nooit goedgekeurd zou worden.

We must stop providing the incentives that promote illegal immigration. As governor, I vetoed legislation that would have provided in-state tuition rates to illegal immigrants, and I strengthened the authority our state troopers had to enforce existing immigration laws.

Gisteren ging Big Mitt niet nog een keer in de aanval. Wel ging hij – proberen – te winkel onder Perry’s kiezers. Voor het eerst deze campagne sprak Romney op een Tea Party-rally. In Concord, New Hampshire presenteerde hij zich aan de groep die binnen drie jaar een doorslaggevende rol heeft weten te bemachtigen binnen de GOP.

De voormalig zakenman werd niet erg enthousiast ontvangen door de Tea Party-aanhangers. Romney doet het goed bij gematigde Republikeinen, maar wordt door de entree van de Texas Cowboy gedwongen ook de conservatievere kiezers te charmeren. Dit lukt hem nog niet. Volgens Lisa Campbell, Tea Party-activiste uit New Hampshire, voelen Tea Partiers zich Romney’s tweede keuze.

I feel like I’m being asked out on a date after my best friend turned him down. Now that Perry is shooting up in the polls, it seems like now he has time for us.

Beleidsmatig lijkt Romney (nog) geen concessies te willen doen aan de extremere facties van de GOP. In zijn speech in Concord heeft hij geen enkele keer de Tea Party bij naam genoemd en is hij geen enkele keer gedraaid op eerder ingenomen standpunten.

September wordt een hele belangrijke maand in de aanloop naar de primaries. Het mag dan ook duidelijk zijn: the gloves are off. <<

2 thoughts on “Romney vs. Perry

  1. Pingback: [ElectionDeskUSA] Obama grootste winnaar van debat tussen Perry en Romney | vanderlubben

  2. Pingback: Gingrich, Romney en Perry worstelen met immigratie « ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *