Romney, Gingrich winnen debat, Perry streng: 'Iedereen begint op nul – ook Israel'

Mede-organisator CBS durfde geen winnaar aan te wijzen, National Journal had er beduidend minder moeite mee. In een poll onder Republikeinse insiders (strategen, campagne-experts, journalisten en analisten) werd Romney nummer één, Gingrich met dertig procent tweede. Huntsman, Cain en Paul waren de grootste losers van het debat dat voornamelijk over het buitenlandbeleid ging.

Daarover sprak volgens commentaren Huntsman helder en met overtuiging (logisch: is oud-diplomaat). Ook Cain heeft het goed gedaan – zeker gezien zijn oppervlakkige buitenlandkennis is hij geen een keer onderuitgegaan. Net als Perry overigens, met bijna veertien procent toch nog derde van het veld.

Hoewel, na zijn opmerking dat alle hulp aan buitenlanden bij hem (net als bij Paul) op nul zou beginnen, kreeg hij een logische vervolgvraag: geldt dat ook voor Israel? ‘Ja!’, declameerde Perry. Amerika geeft Israël 3 miljard dollar ondersteuning per jaar. Een gaffe? Waarschijnlijk niet. Perry herstelde zijn ‘fout’ snel door te wijzen op de bijzonder band tussen beide landen. Maar ook voor die speciale band geldt dat ze op nul beginnen. Aldus de gouverneur van Texas:

Obviously Israel is a special ally, and my guess is we would be funding them at a high level, but everyone should come in at zero.

 

2 thoughts on “Romney, Gingrich winnen debat, Perry streng: 'Iedereen begint op nul – ook Israel'

  1. Pingback: [ElectionDeskUSA] Gaffes, blunders en andere uitglijders | vanderlubben

  2. Pingback: Marco Rubio: “Ontwikkelingshulp is cruciaal voor onze veiligheid” « ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *