Rick Santorum haalt uit

Rick Santorum voert een achterhoedegevecht. Het lukt hem ondanks goede prestaties in de debatten maar niet om te stijgen in de peilingen. Santorum gooit het daarom over een andere boeg: hij valt de front runners hard aan in de pers.

Mitt Romney

Mitt Romney was de eerste die het moest verduren. Maandag viel Santorum de voormalig gouverneur van Massacusetts tijdens een campagneactiviteit hard aan op zijn standpunt over het homohuwelijk. Tijdens het bewind van Romney mochten homoseksuele stellen in de Bay State trouwen, nu is Romney daar tegen. Santorum reageert op deze draai.

Now for him to go out and say, I am for traditional marriage, when he went against the law and the constitution of Massachusetts in ordering those licenses. I have no idea how he says he will be strong and stand up to judges when in the one major case when he needed to stand up for religious liberty, the constitution, and the law of the land, he sided with judges in favor of same-sex marriage.

Santorum haakt op deze manier in op het grotere probleem van Romney. Tijdens de voorverkiezingen van 2008 werd hij weggezet als een flip-flopper. Nu Romney langzaam maar zeker boven komt drijven als de enige serieuze kandidaat, lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Niet alleen zijn Republikeinse tegenstanders, ook de Democraten weten dat hier de achilleshiel zit van de Romney-campagne. We zullen in de toekomst zien of het probleem van 2008 ook Romney’s probleem van 2012 wordt.

Rick Perry

Rick Perry probeert zijn campagne weer op de rails te krijgen door die van Mitt Romney te laten ontsporen. Helaas voor Perry zorgt hij zelf ook nog steeds voor opschudding. Tijdens de debatten is het gebleken dat de Texaan niet de beste debater van de Republikeinse kandidaten is. Tijdens een interview van Bill O’Reilly op Fox News zei hij dat het waarschijnlijk een fout was om bij de verkiezingsdebatten aan te schuiven.

Actually, these debates are set up for nothing more than to tear down the candidates. It pretty hard to be able to sit and lay out your ideas and your concepts with a one minute response. So, you know, if there was a mistake made, it was probably ever doing one of the campaign debates when all they’re interested in is stirring up between the candidates instead of really talking about the issues that are important to the American people.

De Santorum-campagne reageerde bij monde van medewerker J. Hogan Gidley direct op deze uitspraak. Volgens Gidley is Rick Perry een lafaard.

I thought Texas governors were supposed to be tough. How can Governor Perry expect anyone to trust he can take on Obama and the Democratic machine, when he thinks debating his fellow Republicans is too tough? This just shows he doesn’t have what it takes to lead the American people in taking back our country in 2012.

Op negen november doet de gouverneur van Texas nog mee aan het Republikeins verkiezingsdebat, maar het is nog maar de vraag of hij ook nog aan verdere debatten deel zal nemen.

Herman Cain

Het mag geen verrassing zijn wat het mikpunt bij Herman Cain is van de conservatieve Rick Santorum. Cain is zich nog steeds aan het verdedigen voor zijn uitspraken over abortus van begin deze week. De Santorum-campagne kwam gisteren met een attack ad over Cain’s pro-life standpunt in het heden en verleden.

Door zich te richten op de front runners probeert Santorum zich in de schijnwerpers te wurmen. Met de volatiliteit van het Republikeins electoraat, zou het nog kunnen lukken ook. <<

One thought on “Rick Santorum haalt uit

  1. Die aanvallen van Santorum op Cains abortusstandpunt zijn wat kinderachtig. Cain heeft duidelijk gemaakt dat hij onder alle omstandigheden tegen abortus is, maar dat het niet de taak van de overheid is die beslissingen op te dringen. Cain zag wel graag een wettelijk verbod, maar dat is er niet en dat komt er ook niet. Ook heeft hij een aantal keren gezegd dat hij ‘commander in chief’ wil worden, en geen ‘theologian in chief’. Dat is een glashelder standpunt. Cain is het eens met Santorum, maar zij verschillen van mening over rol van de overheid. Santorum komt daarom nooit bovende de 3% en Cain kan de nominatie winnen.

    Cain heeft het standpunt wellicht niet duidelijk genoeg uitgelegd, omdat etatisten het niet begrijpen, maar ik ben lang niet de enige die vind dat het standpunt glashelder is: http://spectator.org/archives/2011/10/26/cains-abortion-libertarianism

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *