Republican National Committee: "Hoe zou u Amerika omschrijven?"


_

De Republican National Committee heeft een mash up gemaakt van Obama’s uitspraken over Amerika. We zetten ze even kort op een rijtje:

  1. Amerika is de laatste jaren een beetje lui geweest;
  2. Amerika raakt achterop;
  3. Amerika is een beetje slap;
  4. Amerika is haar ambitie en voorstellingsvermogen kwijt geraakt;
  5. Amerika is er niet veel beter aan toe dan vier jaar geleden.

Dat u het weet. De Partij wil graag van u weten welke van deze vier typeringen van het land kloppen. Volgens de GOP uiteraard de vijfde – het land is er de afgelopen vier jaar niet beter op geworden. Lang leve het olifantengeheugen van internet. Het is wachten op de eerste rechtszaak die wordt aangespannen omdat flinters informatie zo verschrikkelijk uit hun context en verband worden gerukt, dat er een nieuwe werkelijkheid ontstaat. Zoals in dit filmpje. <<

2 thoughts on “Republican National Committee: "Hoe zou u Amerika omschrijven?"

  1. Pingback: Obama beweerde helemaal niet dat Amerikanen lui zijn « ElectionDeskUSA

  2. Alle vijf uitspraken kloppen. Helaas is dat niet in de laatste plaats het gevolg van het Democratische streven naar overheidsafhankelijkheid en het via overheidsuitgaven in leven houden van disfunctionerende bedrijven, maar Obama heeft wel gelijk, zo lijkt me. Dit is misschien het begin van een nieuw inzicht? Nu moet hij nog de consequenties trekken, en de voorwaarden scheppen voor veel meer initiatieven uit de private sector: veel minder overheidsuitgaven, lagere belastingen, sluitende begrotingen, minder regels en het afschaffen van een aantal departementen (Commerce, Education, Energy, Housing and Urban Development, Labor).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *