Programmaatje dwingt Perry tot transparantie, persoonlijke aanpak dwingt programmaatje te stoppen

John Wasburn is een normale man. Hij heeft een normale baan (als software-tester), betaalt zijn belastingen en valt voor de rest niemand lastig. Behalve de overheid.

Wasburn heeft niets met Texas, woont niet in Texas en heeft – op zijn interesse na – helemaal niets met Texas maken. Toch heeft hij de Lone Star State klauwen met geld gekost. Waarom? Rick Perry heeft zijn ambtenaren opgedragen elke zeven dagen e-mails te wissen. Zo, vreesde de Star, gaat natuurlijk kostbare informatie over het reilen zeilen van de Texaanse bureaucratie verloren. Washburn vond dat daar een stokje voor moest worden gestoken.

Programma

Het was voor de IT’er dan ook een koud kunstje om een programma te schrijven dat elke drie dagen alle e-mails van Texaanse ambtenaren opvraagt. Niet omdat er interessante informatie in deze mails staat, maar omdat er informatie in zou staan die anders verloren zou gaan. Perry voerde als argument voor het wissen van de e-mails op dat het een hoop geheugenruimte op Texaanse servers zou schelen. Hier was Wasburn niet erg van onder de indruk.

Too much disk space? I’ll buy him the 100-terabyte drive!

Omgedraaid

Wasburn rekende echter buiten de waard. In plaats van een automatische afhandeling van Texas, verkoos de staat een persoonlijke afhandeling van zijn verzoeken de e-mail te ontsluiten. En dat brengt Texas in rekening. De bot van Wasburn ging hem klauwen met geld kosten. De Lone Star State trok de stekker uit het project, Wasburns ‘geautomatiseerde transparantie’ werd door servicegerichte en persoonlijke aandacht de nek omgedraaid. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *