Perry: "Stop Obama's oorlog tegen religie"

_

President Obama is in de problemen gekomen door zijn Thanksgiving YouTube-boodschap aan Amerika. In deze dit filmpje noemde Obama een aantal zaken op waar hij dankbaar voor was: de militairen overzees, de vrijwilligers die de daklozen van eten voorzagen en ga zo maar door. God werd echter niet bedankt in zijn speech, iets waar met name Fox News zich erg boos over maakte. Een paar dagen later kwam ook de gouverneur van Rhodes Island negatief in het nieuws door ‘anti-religie handelingen’. Lincoln D. Chaffee noemde de kerstboom die in het Staatshuis neergezet werd gezet geen kerstboom, maar een feestdagenboom. Ondanks dat Chaffee geen Democraat is – hij is een Independent – wordt deze actie gezien als een nieuwe stap in Obama’s oorlog tegen religie.

Rick Perry speelt in zijn nieuwste campaign ad in op deze gevoelens. De kiezers in Iowa, de staat waar de eerste kiesmannen te verdelen zijn, zijn oerconservatief. In  2008 won de conservatieve Mike Huckabee de Iowa caucus met de slogan Faith, Family, Freedom. In tegenstelling tot zijn vorige spotje zegt Perry in zijn nieuwste ad wél onomwonden waar het om gaat.

I’m not ashamed to admit that I’m a Christian, but you don’t need to be in the pew every Sunday to know there’s something wrong in this country when gays can serve openly in the military but our kids can’t openly celebrate Christmas or pray in school.

Rick Perry weet wat zijn doelgroep is. Gematigde Republikeinen en liberalen gaan niet op de Texaan stemmen, hij moet het hebben van de conservatiefste Republikeinen die er zijn. Het zijn deze mensen die Perry met dit spotje probeert te bereiken. Het waren ook deze mensen die Mike Huckabee in 2008 de winnaar van de Iowa caucus maakten. <<

One thought on “Perry: "Stop Obama's oorlog tegen religie"

  1. Pingback: Ron Paul, 'always on the right path' - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *