Perry bestormt het veld

Uit de nieuwste poll door Gallup blijkt wat iedereen al dacht: Perry bestormt het Republikeinse veld. Volgens de nieuwste peiling zou Perry 29% van de – Republikeinse – stemmen krijgen als er nu verkiezingen gehouden zouden worden. Nummer twee volgt op ruime achterstand: Romney zou op het moment 17% van de stemmen krijgen. Ron Paul stijgt naar de derde plaats, terwijl Michelle Bachmann genoegen moet nemen met de vierde plaats. Opvallend is dat Jon Huntsman nog achter Herman Cain, Newt Gingrich en Rick Santorum staat.

Michelle Bachmann

De kandidatuur van Rick Perry lijkt vooral Michelle Bachmann pijn te doen. Beide kandidaten hebben de steun van de conservatieve stemmers nodig. Sinds zijn aankondiging mee te doen aan de voorverkiezingen, is Perry de eerste keus van deze stemmers. Hij doet er ook alles aan om deze steun vast te houden. Vandaag tekende hij nog een belofte om federale wetten op te stellen om abortus tegen te gaan (een belofte die overigens door alle Republikeinse kandidaten is ondertekend, behalve door Mitt Romney, Herman Cain en Jon Huntsman). Tea Party darling Bachmann lijkt niet op te kunnen tegen het geweld van Perry.

Mitt Romney

Waar Perry ervoor gekozen heeft om zich als dé conservatieve kandidaat te positioneren, heeft Romney gekozen voor een andere tactiek. Romney verliest in de laatste Gallup-peiling voor de tweede maand op rij steun van de Republikeinse kiezer. Hij moet dan ook iets doen om het tij te keren. Om een rechtstreeks debat met Perry uit de weg te gaan, heeft hij dan ook de uitnodiging om deel te nemen aan het verkiezingsdebat van conservative kingmaker Jim DeMint (R – S.C.) afgeslagen. In plaats van dit Tea Party-debat kiest Romney ervoor om campagne te voeren in een andere early voting state New Hampshire – waar op dat moment niemand anders campagne zal voeren – in de hoop weer iets aan momentum te winnen.

Fred Thompson & Wesley Clark, een lesje geschiedenis

Hoewel Perry in de peilingen als een trein gaat, mag hij zich nog niet rijk rekenen. In 2004 en 2012 waren er ook kandidaten die zich op het laatste moment kandideerden, als een raket omhoog schoten in de peilingen, maar wiens namen men nu niet meer zou kunnen noemen. Wie waren deze kandidaten? Inderdaad: Fred Thompson & Wesley Clark. <<

One thought on “Perry bestormt het veld

  1. Pingback: De GOP heeft het nu zelf ook door: Romney wordt hun kandidaat | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *