Op audiëntie bij Donald Trump

Palin doet zeer waarschijnlijk niet mee (al weet niemand het zeker) en ook die andere naam van faam, Donald Trump, laat in het midden of hij nu wel of niet een poging voor het presidentschap gaat wagen. Gisteren sloot hij het in ieder geval niet uit om ooit als Onafhankelijke kandidaat een gooi naar het Witte Huis te doen. Tot hij echt zekerheid biedt, gaf hij Newt Gingrich, gisteren op de thee, een flinke schouderklop. Perry, Cain en Bachmann gingen Newt voor op audiëntie bij de miljonair. Huntsman en Paul weigeren de audiëntie.

Ondanks Trumps populariteit onder Republikeinen is over zijn ‘bemoeienis’ met de campagne de nodige kritiek losgekomen. Het draait allemaal om plannen van Trump een debat tussen de GOP-kandidaten, op 27 december, te modereren. Ron Paul en Jon Huntsman zitten daar helemaal niet op te wachten en nu sluit ook Karl Rove, Republikeinse strateeg en adviseur van George Bush Jr., zich bij Pauls kritiek aan: Doe maar niet, Donald. Het berokkend meer schade aan de partij dan dat de kandidaten er iets mee opschieten. Gisteren blies Trump terug.

Zo gaf hij Huntsman het advies om vooral wel te komen: “… he could use a little show business to get his ratings up, because his poll numbers are terrible … he has no chance whatsoever of getting the nomination, so it’s actually a good thing if he’s not there.” Die kan Jon in zijn zak steken. Over Ron Paul was het niet veel aardiger: “I wonder how he would do in the private sector. He probably wouldn’t have made ten cents.” Hij schatte Pauls kansen om de nominatie in de wacht te slepen, in op ‘nul’.

Trumps diskwalificatie van Karl Rove past in het verlengde van voorgaande: “I don’t think that Karl Rove is a smart person. I think he’s highly overrated.  … He’s a man who’s only after Karl Rove.” Rove, ging Trump verder, is het vleesgeworden probleem waar de Republikeinse partij nu zo mee worstelt – de erfenis van Bush waardoor alleen een Democraat (lees: Obama) het presidentschap kon winnen.

Maar wat bespraken Gingrich en Trump tezamen in Trumps Tower? Een nieuw idee voor een televisieprogramma, bleek. Newt wilde dat Donald tien leerlingen van de armste scholen in New York een apprenticeships aanbood “… and get them into an opportunity to earn money and get them into the habit of showing up and realizing that effort gets rewarded and that America is all about the work ethic.” Briljant, vond Trump, en roemde Gingrichs intelligentie. Binnenkort hopelijk bij u op de TV – Gingrichs nieuwe idee dat is. <<

3 thoughts on “Op audiëntie bij Donald Trump

  1. Slechts 16% van de Republikeinse aanhang vindt het debat een goed idee. Romney heeft nog niet toegestemd, en het is waarschijnlijk beter dat hij niet gaat. Trump is volgens de berichten niet eens een geregistreerde Republikein. Hij gaf in het recente verleden grote bedragen aan Democratische kandidaten, hij is beslist geen conservatief, en hij doet vooral alles om in de publiciteit te komen.

    Overigens, om een ding is het jammer dat Trump geen kandidaat voor het presidentschap meer is: Ik had graag eens gezien wat er met zijn kapsel gebeurt wanneer hij uit de presidentiele helicopter stapt terwijl de rotor nog draait.

  2. Pingback: Over flip-floppen gesporken ~ Donald Trump is mister Windvaan « ElectionDeskUSA

  3. Pingback: Trump trekt keutel in « ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *