Ook Jon Huntsman blijkt een draaikont

Jon Huntsman sprak gisteren bij de Heritage Foundation, een conservatieve think tank. Tijdens zijn speech kwam de opwarming van de aarde ter sprak. Het standpunt van de voormalig gouverneur van Utah was al sinds 18 augustus bekend. Op twitter schreef Huntsman toen.

To be clear. I believe in evolution and trust scientists on global warming. Call me crazy.

Hij was daarmee de enige Republikeinse kandidaat die de mens als oorzaak zag voor de klimaatverandering. Het zijn uitspraken als deze waarmee Huntsman hoopte de gematigde Republikeinen over de streep te trekken in de voorverkiezingen en de independents in de general election. Deze strategie heeft niet gewerkt. In de peilingen komt Jon Huntsman al maanden niet meer boven de foutmarge uit waardoor hij niet meer aan mag schuiven bij de komende debatten.

Jon Huntsman heeft zijn strategie omgegooid. Hij richt zich niet meer op de gematigde Republikeinen met redelijke en doordachte standpunten. Huntsman gooide in zijn speech bij de Heritage Foundation zijn hengel in de grote vijver van de Republikeinse partij. De eerste stap is het twijfelen aan de oorzaak voor klimaatverandering.

The scientific community owes us more in terms of a better description or explanation about what might lie beneath all of this, but there’s not enough information right now to formulate policies in terms of addressing it overall, primarily because it’s a global issue. We can enact policies here, but I wouldn’t want to unilaterally disarm as a country. I wouldn’t want to hinder job creators at a time when our economy is flat.

Tim Miller, woordvoerder van de Hunstman-campagne, stuurde na de speech snel een e-mail naar de pers om het standpunt van de kandidaat te verduidelijken.

Governor Huntsman’s comments today are consistent with his view that he trusts the body of science on global warming, but there’s not global consensus and we can’t disarm or hurt our job creators since this is a global problem.

Maar tiijdens een debat in september zei Huntsman toch echt iets heel anders.

When you make comments that fly in the face of what 98 out of 100 climate scientists have said, when you call into question the science of evolution. [..] All I’m saying is that in order for the Republican party to win, we can’t run from science.

<<

One thought on “Ook Jon Huntsman blijkt een draaikont

  1. Ik zie hier geen tegenstrijdigheden. Hij accepteert dat menselijk handelen een rol speelt bij de opwarming, maar stelt ook vast dat er geen volledige wetenschappelijk consensus bestaat, dat menselijk handelen waarschijnlijk niet de enige oorzaak is, en dat het nu niet verstandig zou zijn unilaterale maatregelen te nemen. Eerlijker kan bijna niet in verkiezingstijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *