Noem Herman Cain geen 'Herm'

Mr. Cain prefers people call him ‘anything but Herm. But earlier this week, when Dennis Miller endorsed him, he called him ‘Herm.’ I’m sure when he finds out that Governor Palin called him that, he will be fine, just as he was when Miller called him that. Herman Cain is very good-natured and doesn’t look for reasons to be upset with people.

Ellen Carmichael, campagneleider van Herman Cain, weet dat de kandidaat alle bijnamen goedvindt, behalve ‘Herm’.

2 thoughts on “Noem Herman Cain geen 'Herm'

  1. Ik heb Herman Cain eigenlijk alleen geirriteerd gezien wanneer hij door sommige linkse zwarten een ‘Oreo’ wordt genoemd. Oreos [http://en.wikipedia.org/wiki/Oreo] zijn zwart aan de buitenkant, maar wit van binnen. Dit wordt gebruikt als een metafoor voor zwarte conservatieven die in de Amerikaanse Droom geloven en niet denken dat alle heil van de overheid moet komen, en daarom als ‘wit’ worden beschouwd.

    Het zijn interessante tijden. De ‘Tea Party’-aanhang, die door ongeinformeerde Europese journalisten en linke propagandisten vanaf het begin regelmatig voor racist werd uitgemaakt, steunt nu een zwarte kandidaat. Hoe gaan de West-Europese journalisten dat nu uitleggen? In 2008 kon men in de meeste West-Europese kranten nog lezen dat de Amerikanen enorme racisten waren en ‘nooit een zwarte president zouden kiezen’. Over die vergissing hebben we na de verkiezingen natuurlijk niets meer gehoord. Nu zullen ze moeten verklaren waarom die aartsracisten van de Tea Party zo enthousiast zijn voor Herman Cain. In het dagblad Trouw stond vandaag al een nieuwe verklaring voor het success van de Tea Party: De Antichrist zou een hoofdrol spelen in de Amerikaanse verkiezingen. Kan men nu echt niets beters verzinnen? Die onzinnige verklaring is niet eens grappig, en men mag aan totale onwetendheid en volledige vooringenomenheid wel als eis stellen dat er iets te lachen valt.
    [http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/2932883/2011/09/28/Antichrist-speelt-een-hoofdrol-in-Amerikaanse-verkiezingen.dhtml]

  2. Het is inderdaad een totaal willekeurige verwijzing naar de Tea Party en de Republikeinen:

    “Eindtijd-gelovigen zijn nu een drijvende kracht achter de Republikeinse partij en vooral de Tea Party-beweging.”

    Het grappige is dat het artikeltje in Trouw gewoon eigenlijk geheel overgenomen is uit de New York Times. Alleen een beetje bewerkt of eigenlijk gespinned. In het artikel in de NY wordt de Tea Party-beweging namelijk helemaal niet genoemd! Het is eigenlijk wel interessant en veel meer beschouwend dan demoniserend als Trouw. Nergens wordt gesuggereerd dat evangelicals mensen Obama als de antichrist zien. Het gaat gewoon om het feit dat veel evangelicals de komst van een antichrist verwachten en deze associƫren met een grote overheid (statism) en met globalisme.

    Kortom, het artikel in Trouw is een spin om Europese vooroordelen te bevestigen. Trouw is op dit moment een van de progressieve kranten, voor een grote overheid, keynesiaanse politiek en voor globalisme (net als NRC; rare is dat juist de VK dat niet meer zo is). Geen wonder dat ze dan hun amerikaanse en republikeinse medegelovigen willen schilderen als rechtse godsdienstmaniakken die obama als de antichrist zien.

    http://www.nytimes.com/2011/09/26/opinion/why-the-antichrist-matters-in-politics.html?_r=1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *