Newt Gingrich's eerste 'presidentiële' ad

— Newt Gingrich is de front runner voor de Republikeinse nominatie. Het jagen op andere kandidaten is over, nu is het zaak om met een positieve boodschap zo presidentieel mogelijk over te komen. De eerste poging hiertoe is zijn nieuwe campaign ad. In Is the America we love a thing of the past? Newt says no neemt hij niet direct afstand van Barack Obama of zijn Republikeinse tegenstanders, maar geeft hij een hoopvolle boodschap ondersteund door rustgevende beelden van vrolijke en gelukkige mensen, Amerikaanse landschappen en Amerikaanse arbeiders.

Some people say the America we know and love is a thing of the past. I don’t believe that. Because working together I know we can rebuild America. We can revive our economy and create jobs. Shrink government and the regulations that strangle our businesses. Throw out the tax and replace it with one that is simple and fair. We can regain the world’s respect by standing strong again.

Gingrich wil graat weten dat hij de front runner is, en wil met dit spotje leiderschap uitstralen. In Iowa, waar hij volgens de nieuwste peilingen respectievelijke Ron Paul en Mitt Romney op achterstand heeft gezet, lijkt hem dit vooralsnog te lukken. <<

3 thoughts on “Newt Gingrich's eerste 'presidentiële' ad

  1. Een mooie positieve boodschap. Hij probeert zich daarmee te onderscheiden van de puur economische politiek door meer hoop en verandering uit te stralen en een beroep te doen op het hart van de amerikanen. Dat deed Obama ook. Maar itt Obama heeft Gingrich wel een duidelijk beeld wat hij daarmee bedoeld: Faith, Freedom, the Constitution, Prosperity en American Exceptionalism.

    Hij is ook de kandidaat die het meest te vergelijken is met Obama. Obama wierp zich op als een soort mozesfiguur; maar gingrich ziet zichzelf ook zo. Hij heeft ook een beetje last van grootheidswaanzin. Een verkiezing tussen Obama en Gingrich zou op die manier episch zijn, zeker als er ook nog eens 7 ‘lincoln-douglas’ debatten zouden zijn. Dat is volgens mij ook waarom Gingrich zo populair is. Hij is de perfecte anti-Obama. Romney inspireert daarentegen totaal niet.

    Gingrich populariteit zal wel wat afnemen. In de media worden er voortdurend aanvallen op hem gedaan door republikeinen die neit vergeten zijn hoe hij was als leider van het Huis, zoals Sen. Coburn. Maar ook veel personen in de media zien Gingrich niet zo zitten, ihb Karl Rove, die een duidelijke voorkeur heeft voor Romney.

  2. “…rustgevende beelden van vrolijke en gelukkige mensen…” De illustraties van Norman Rockwell ontbraken er nog aan. De harmonie van de jaren ’50 van de vorige eeuw, toen Eisenhower President was, en de U.S. werd bevolkt door mensen die gelukkig waren getrouwd, nooit werkloos waren, allemaal spaarden voor een eigen huis, elke zondag naar de kerk gingen, niet aan echtscheiding deden, en zeer brave en oppassende kinderen hadden. Waarom moet ik bij het zien van deze video opeens denken de maitresses en echtschedingen van Gingrich, zijn belastingfraude, aan Tom Tancredo die nu al heeft aangekondigd niet met hem te willen samenwerken, en aan de miljoenen aan lobbygelden die Gingrich ontving? Met Gingrich als kandidaat gaat Obama de presidentsverkiezingen winnen. De linkse pers heeft met al die misstappen van Gingrich genoeg materiaal om aan te tonen dat Gingrich niet deugt, en daar zullen ze ook niet helemaal ongelijk in hebben.

  3. Pingback: Romney morele winnaar verkiezingsdebat - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *