Newt Gingrich wankelt in Georgia

Als er een staat is die je als presidentskandidaat moet winnen, is het wel je thuisstaat. Als je zelfs die staat niet wint, kan je als kandidaat beter inpakken. Dit scenario dreigt te gebeuren voor Newt Gingrich.

Super Tuesday

Zes maart wordt D-Day voor Newt Gingrich. Naast het feit dat alleen een goed resultaat op Super Tuesday zijn campagne nog kan redden, wordt dan ook de Georgia primary gehouden. Volgens de nieuwste peiling van Insider Advantage gaat het nog spannend worden wie er met de winst vandoor gaat in de Peach State. Gingrich krijgt in deze peiling nog wel de meeste steun, maar staat statistisch gelijk met Mitt Romney en Rick Santorum. De voormalig Speaker ziet zelf ook in dat het noodzakelijk is om je thuisstaat te winnen.

If any of the three of us lose our home state … I think you have a very, very badly weakened candidacy.

Gingrich heeft het financieel al moeilijk tegen de rijke Romney-campagne en de steeds rijker wordende Santorum-campagne. Als hij dan ook nog onverwacht geld moet steken in een campagne in zijn thuisstaat, gaat dat ten koste van zijn resultaten in andere staten op Super Tuesday. De kans is dan ook groot dat de kandidatuur van Gingrich zes maart niet overleeft. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *