Newt Gingrich passeert zo nodig Supreme Court

I would instruct the national security officials in a Gingrich administration to ignore the Supreme Court on issues of national security.

— De huidige opzet van het Amerikaans rechtssysteem is ouderwets en voldoet niet meer. Als Newt Gingrich het oneens is met het Hooggerechtshof vindt hij het dan ook geen enkel probleem om hun uitspraak te negeren.

.

3 thoughts on “Newt Gingrich passeert zo nodig Supreme Court

  1. Gingrich gaf zo’n beetje een college over de positie van de rechterlijke macht volgens de constitutie. Hij verwierp het bestaan van “Judicial Supremacy”, zoals de Warren-Court dat in 1958 heeft vastgesteld. Het is geen juridisch betoog, maar een vanuit politieke filosofie, de constitutie en de federalist papers.

    http://www.c-spanarchives.org/program/RemarkstoVa vanaf 4:50 gaat het alleen nog maar over de rechterlijke macht.

  2. Dit is een idiote uitspraak, maar het bedrijven van politiek door de rechterlijke macht is wel degelijk een groot probleem. Laffe wetgevers laten de problemen vaak door rechters oplossen, of rekenen erop dat de rechterlijke macht zaken tegenhoudt. Als dat de trend is, moeten wij de leden van het Hooggerechtshof maar gaan kiezen. Het is ontoelaatbaar dat belangrijke politieke beslissingen door benoemde functionarissen worden genomen.

    Het is me niet duidelijk naar welke functie Gingrich hiermee solliciteert. Hij weet dat hij nooit president zal worden, maar met dit soort uitspraken wordt de post van defensie of buitenlandse zaken ook wat moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *