Nederland volgens Amerikanen

En plots is Nederland Amerikaans nieuws. Deze keer is het kandidaat Rick Santorum die er van overtuigd is dat in Nederland ouderen en masse worden ge-euthanaseerd. Omdat ze te oud zijn en te ziek.

Nederland is de one-stop voor alles wat afwijkend en normoverschrijdend is. In de jaren tachtig spraken Amerikanen over Hollanditis – de onwil van de Nederlanders om kruisraketten te plaatsen. In 1977 wierp het Engelse tijdschrift The Economist de term Dutch Disease op – de waardestijging van de munt door pas ontdekte grondstoffen. Door die waardestijging verslechterde de concurrentie-positie in Nederland waardoor de werkloosheid toenam (stagflatie).

Uiteraard zijn wij het volk dat homo’s toestaat te mogen trouwen trouwen, waar prostitutie welig tiert en iedereen overal en altijd drugs mag kopen (en dat ook in grote hoeveelheden consumeert). Santorum is echt niet de eerste en enige met een vreemde kijk op ons landje. Waarschijnlijk zal hij binnenkort door Nederlandse diplomaten worden uitgenodigd om toch eens te komen kijken hoe wij onze zaakjes hebben geregeld. Maar ja, (vooroordeel): overtuig daar maar eens een orthodox christelijk, domme Amerikaan mee … <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *