Mitt Romney's majeure gaffe

In Mitt Romney’s nieuwste politieke ad haalt de GOP-nummer één hard uit naar Obama. In het filmpje gaan we terug naar 16 oktober 2008 in New Hampshire. We horen Obama zeggen: ‘If we keep talking about the economy, we are going to loose.’ Mitt Romney vergroot die uitspraak graag tot ongekende proporties. Want zo goed gaat het niet met Amerika – zeker nu niet.

Probleem: Obama haalde in oktober 2008 een anonieme bron in de campagne van tegenstander McCain aan. Hij bedoelde toen dat McCain niet graag over de economie wilde praten, want dan zou hij de race om het Witte Huis verliezen. Obama citeerde dus een ander en dan klopt ad niet meer.

Commentatoren wijzen op deze majeure gaffe als Romney’s eerste blunder in de campagne. Dat is wat overdreven – Romney hekelde eerder al de uitspraak van Obama dat Amerikanen ‘een beetje lui’ zouden zijn geweest. Ook dat citaat (weliswaar van Obama dit keer) was volledig uit haar verband gerukt. Enfin, kijkt uzelf naar de nieuwste ad van Romney. Daar kunnen we in Nederland een flinke punt aan zuigen. <<

2 thoughts on “Mitt Romney's majeure gaffe

  1. Pingback: DNC slaat Romney met eigen ad om de oren « ElectionDeskUSA

  2. Pingback: Republican National Committee haalt uit - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *