Marco Rubio: "Ontwikkelingshulp is cruciaal voor onze veiligheid"

In het door CBS georganiseerde Commander-in-Chief debate vielen de Republikeinse kandidaten in twee kampen te verdelen op het gebied van ontwikkelingshulp. Rick Perry en Newt Gingrich waren van mening dat elk land dat financiële steun ontvangt elk jaar moet aantonen dat ze het geld verdienen. Het automatisch toekennen van steun moest volgens dit duo stoppen. Aan de andere kant verdedigden Bachmann en Santorum ontwikkelingshulp. Het geven van ontwikkelingshulp is volgens dit tweetal van groot belang in het verzekeren van de nationale veiligheid van Amerika.

Gisteren was Marco Rubio te gast bij Fox & Friends. Rubio is een rising star binnen de GOP en is al tijden een van de front runners om de running mate van de uiteindelijke Republikeinse kandidaat te worden. Veel van de medewerkers van de senator uit Florida hebben in het verleden met Romney gewerkt. Het is dan ook niet vreemd dat Rubio bij Fox & Friends afstand nam van voormalig front runner Rick Perry en nieuw alpha mannetje Newt Gingrich door te zeggen dat ontwikkelingshulp cruciaal is voor de Amerikaanse veiligheid.

Rubio gokt op een uiteindelijke overwinning van Romney en lijkt zich warm te lopen voor een plek op the ticket, hoewel hij dat laatste nog ontkent. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *