Marco Rubio: de ideale anti-Obama

Gisteren kwam grote onbekende Marco Rubio (R – Florida) al als ideale kandidaat voor het vice-presidentschap voorbij. De onervaren senator won zijn zetel in de midterms in 2010. Hoewel hij al langer actief was op staatsniveau, is hij pas acht maanden actief op het hoogste podium. Onervaren maar zeer aantrekkelijk is hij de grootste angst voor links Amerika – hij is in staat de belangrijke latino vote voor de GOP winnen.

Ideale anti-Obama

Marco Rubio is een conservative dreamboat. Hij is jong, charismatisch, ziet er goed uit en spreekt goed en makkelijk. Hij is een Tea Party-favorite, rechts én .. hij is latino.

Hij stemde tegen het verhogen van de debt ceiling .. 

… wil hard ingrijpen in de social security om het betaalbaar te houden ..

.,. en is voor strenge immigratiewetten. Door zijn latino-achtergrond en zijn conservatieve denkbeelden, wordt hij door sommige commentatoren dan ook gezien als de anti-Obama.

Factor

Zelf zegt Rubio geen kandidaat te zijn voor het vice-presidentschap. Kandidaat of niet, Rubio heeft in ieder geval besloten er alles aan te doen om een factor te worden bij de verkiezingen. Eerder deze maand richtte hij bijvoorbeeld al zijn PAC Reclaim America op, kondigde hij aan aanwezig te zijn bij een anti-abortus gala en gaf hij een erg belangrijke speech op een avond die bol stond van de symboliek. Net als de locatie: de bibliotheek, opgericht ter ere van de man die tijdens zijn presidentschap verguisd werd, maar die nu across the aisle gewaardeerd wordt als een van de beste presidenten ooit: president Ronald The Gipper Reagan.

En er was meer symboliek – Rubio kwam samen met Nancy Reagan de zaal binnen. De voormalig first lady is niet goed ter been en leunde daarom zwaar op haar wandelstok. De wandelstok gleed weg en Nancy Reagan viel in de armen van Rubio –  als ware hij de redder van het gedachtegoed van Reagan. Zijn speech ging over de proper role of government, een van de lievelingsonderwerpen van Reagan én de Tea Party. Hij maakte zich hard voor een kleine overheid, met weinig regelgeving in een samenleving die voornamelijk gestuurd wordt door de markt.

Op de bres

Het mag duidelijk zijn dat Rubio blaakt van het zelfvertrouwen. Zo pakte hij tijdens zijn maiden speech in de Senaat oud-gediende John Kerry hard aan en brak hij tijdens zijn speech met de partijlijn door voor Obama op de bres te springen (en direct daarna er weer af).

I know that it is popular in my party to blame the president, the current president. But the truth is, the only thing this president has done is accelerate policies that were already in place and were doomed to fail. All he is doing through his policies is making the day of reckoning come faster, but it was coming nonetheless.

Doet ‘ie het..

Een optreden als dat Rubio voedt speculaties over zijn deelname aan de GOP-race alleen maar. Velen geloven dat hij zich echt aan het warmlopen is voor het vice-presidentsschap. George Gonzalez, Rubio-watcher van het eerste uur en verbonden aan de Universiteit van Miami, zei over de houding van Rubio:

I think right now the strategy is: Be broad, be vague, certainly be a good Republican, but be prepared to morph into whatever the eventual (presidential) nominee needs.

Ook Merrill Mathews, verbonden aan de conservatieve denktank The Institute for Policy Innovation, denkt dat

Rubio would put a Hispanic on the ticket for the first time, and might draw a lot of Hispanics, who typically vote Democratic, to vote Republican. While I don’t think Hispanics will be the deciding factor behind an Obama victory in 2012, I do think Rubio would ensure that a swing state like Florida ended up on the Republican side.

Shortlist

Er is geen enkele twijfel dat Rubio op de shortlist staat. Of hij ook de definitieve vice-presidentskandidaat wordt, is nog maar de vraag. Van Romney is in ieder geval bekend dat hij een shortlist heeft met drie kandidaten. Naast Rubio staan op die lijst Bob McDonnel (gouverneur van Virginia) en Chris Christie (gouverneur van New Jersey). Bij linkse media zit de angst voor het verlies van de latino vote er in ieder geval al goed in. <<

4 thoughts on “Marco Rubio: de ideale anti-Obama

  1. Pingback: Lessons learned « @ElectionDeskUSA

  2. Pingback: It’s the turnout, stupid! « ElectionDeskUSA

  3. Pingback: Marco Rubio: “Ontwikkelingshulp is cruciaal voor onze veiligheid” « ElectionDeskUSA

  4. Pingback: Kelly Ayotte for vice-president! « ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *