Kandidaten roepen elkaar op te stoppen

De strijd om de Republikeinse nominatie lijkt voort te duren tot de laatste voorverkiezing is geweest. Ondanks eerdere opmerking van Mitt Romney dat een lange nominatiestrijd hem alleen maar scherper maakt, lijken de verschillende kandidaten toch graag te willen dat hun tegenstanders de stekker uit hun  campagne trekken.

Mitt Romney

In een intern memo van de Romney-campagne – genaamd Our opponents’ last stand: A postmortem – wordt voor het eerst toegegeven dat alleen Barack Obama profiteert van een lang uitgesponnen campagne.

As Gov. Romney’s opponents attempt to ignore the basic principles of math, the only person’s odds of winning they are increasing are President Obama’s.

Het lukt Big Mitt maar niet om definitief afstand te nemen van zijn tegenstanders. Met het laten uitlekken van het memo zet de Romney-campagne zijn tegenstanders onder druk om zich – voor de partij – terug te trekken uit de verkiezingsstrijd. Zijn tegenstanders hebben echter heel andere plannen.

Newt Gingrich

Het Red, White and Blue Fund – een pro-Santorum Super PAC – roept ook op tot minder deelnemers in de strijd om de Republikeinse nominatie. Volgens woordvoerder Stuart Roy is het nu tijd voor Newt Gingrich om zijn biezen te pakken.

Based on his electoral performance last night and his out-of-step record, it is time for Newt Gingrich to exit the Republican nominating process.

Volgens Roy was de aanwezigheid van Gingrich in Ohio de reden dat de overwinning in The Buckeye State naar Romney ging.

With Gingrich out of the race, Santorum would have won both Ohio and Michigan. Newt has become a hindrance to a conservative alternative.

Daar zou Stuart Roy ook nog best eens gelijk in kunnen krijgen. Newt Gingrich weigert namelijk nog steeds de handdoek te gooien. Volgens de voormalig Speaker is er een groot verschil tussen het zijn van een waardevol teamlid – verwijzend naar een debat waarin Santorum zei vroeger weleens tegen zijn principes stemden omdat de partijleider dat aan hem vroeg – en changing the game’.

If I thought he was a slam dunk to beat Romney and to beat Obama, I would really consider getting out.

In maart verplaatsen de – belangrijkste – primaries zich naar het diepe zuiden. Tot nu toe zijn er in twee zuidelijke staten voorverkiezingen geweest die allebei gewonnen werden door Newt Gingrich. Een zwaar gevecht in het zuiden lijkt dus aanstaande. Met een felle strijd tussen Santorum en Gingrich, zal de aandacht afgeleid worden van het – waarschijnlijke – achterhoedegevecht van Mitt Romney in Alabama, Mississippi en Louisiana. Zelfs als het op gaat vallen dat Romney maar geen voorverkiezing in een zuidelijke staat kan winnen, kan zal het hem geen kwaad doen als Gingrich en Santorum elkaar kiesmannen afsnoepen. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *