Het einde voor Herman Cain?

We have to do an assessment as to whether or not this is going to create too much of a cloud, in some people’s minds, as to whether or not they would be able to support us going forth.

— Ginger White lijkt de druppel te zijn voor de Cain-campagne. Na de beschuldigingen van zijn buitenechtelijke affaire is het volgens Herman Cain tijd om zijn kandidatuur te herevalueren. De National Review wist overigens te melden dat dit al de derde keer is dat Cain zijn kandidatuur in twijfel trekt. Ook na de straw polls in Iowa en Florida sloeg bij de Herminator de twijfel toe. Zijn tegenstanders hoeven in ieder geval niet lang na te denken over wat Herman Cain het beste kan doen.

Jon Huntsman | Jon Huntsman heeft een duidelijke mening: Herman Cain doet de kiezers een plezier door zich terug te trekken uit de race.

You’ve got to be reconsidering just based on how we have lost focus on the issues that really do matter. Every time another accusation comes up, it diminishes our ability to stay focused on the issues that really do matter for the American people. And I think that’s a disservice to the voters.

Zolang Cain nog kandidaat is voor de verkiezingen, zal er volgens Huntsman geen aandacht zijn voor de zaken die er echt toe doen. Het gesprek zal niet gaan over economische herstelplannen, een kernbom voor Iran of de crisis in de Eurozone. Men zal alleen nog maar willen praten over de aantijgingen aan Cain’s adres.

Michelle Bachmann | Michelle Bachmann is het eigenlijk wel eens met Huntsman, maar durft Cain niet frontaal aan te vallen. Zij kiest ervoor zich te presenteren als de enige ware conservatief in de race.

I think the language that’s is code language for the fact that they’re looking at the viability of their effort moving forward. I think that they recognize that the support has really dropped out of their campaign because of those questions. [..]  I’ve been the consistent conservative in the race and as people have been shopping around for the candidates I think they’re going to come back home and see I’ve been the consistent, constitutional conservative.

Bachmann rekent zich al rijk. Zij denkt dat haar aanhangers die via Rick Perry overstapte naar Herman Cain weer met hangende pootjes terug zullen keren in haar moederschoot. Peilingen geven echter iets anders aan.

Newt Gingrich | Volgens een Public Policy poll gaat de voorkeur van Cain-aanhangers namelijk uit naar Newt Gingrich. Nog voordat de aantijgingen van een buitenechtelijke relatie naar buiten kwamen werd aan de respondenten gevraagd wie de tweede keuze is na Herman Cain. Bijna veertig procent gaf aan dat men – mocht het niet mogelijk zijn om op de Herminator te stemmen – Gingrich als tweede keuze heeft. Bachmann, Romney en Perry pakken – in deze volgorde – alledrie ongeveer vijftien procent van de Cain-stemmen op.

Het is dan ook niet vreemd dat de voormalig Speaker zijn tegenstander met rust laat. In een reactie op deze beschuldigingen werd aan hem gevraagd of hij wilde reageren op Herman Cain. Nog voordat de verslaggever zijn vraag kon stellen, werd hij afgewimpeld door de kandidaat.

No. Nope, nope, nope. No comments.

In zijn jacht op hun steun wil de voormalig Speaker de Cain-stemmers niet voor het hoofd stoten door hun kandidaat af te branden. Twee Staatsafgevaardigden uit New Hampshire die eerder Herman Cain hun endorsement gaven, zijn van gedachte veranderd. William Panek en Sam Cataldo zullen zich nu in gaan zetten voor de campagne van Newt Gingrich. Panek gaf aan dat hij na de constante stroom van aantijgingen – gepaard met bewijs – hij ..

.. pretty much just had had enough.

Zijn tegenstanders gaan er dus van uit dat Cain zich terug zal trekken en lopen zich al warm om zijn kiezers binnen te harken. De Republikeinse strijd om de nominatie krijgt door het mogelijke afhaken van Herman Cain in ieder geval een hele nieuwe dynamiek. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *