2 thoughts on “Herman Cain: The Problem is The White House, Not Wall Street

  1. Het volk ziet Wall Street wel degelijk als een probleem. Werklozen zien dat het bedrijfsleven wegens de onzekere toestand niet investeert en banen naar het buitenland exporteert, terwijl Amerikanen die in de private sector werken voor hun oudedagsvoorziening grotendeels afhankelijk van het geld dat zij via hun 401-k in aandelen hebben belegd.

    Obama laat zich adviseren door Immelt, de CEO van GE, die in de afgelopen jaren 30 000 banen heeft geexporteerd. De Dodd-Frank wet, die tot doel had Wall Street te ‘reguleren’, liet Wall Street ongemoeid en maakte vooral slachtoffers onder de kleine regionale banken. Disfunctionerende grote bedrijven, die gewoon failliet hadden moeten gaan, hebben enorme bedragen van de federale overheid gekregen om te overleven, terwijl kleine ondernemers nergens op kunnen rekenen en met steeds meer lasten en regels krijgen te maken.

    En zo kon het gebeuren dat zowel de demonstranten bij Wall Street en de Tea Party het over een ding volledig eens zijn: Er moet een einde komen aan het subsidieren van grote bedrijven door de federale overheid. Cain heeft gelijk wanneer hij zegt dat demonstrerende jongeren in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor hun situatie zijn, maar zij hebben een punt wanneer zij naar de regering en Wall Street wijzen. Obama lijkt pas sinds een paar maanden aandacht te hebben voor werkloosheid, lanceert dan een plan dat door een groot deel van de Democratische wetgevers niet wordt aanvaard, en vervolgens gebeurt er niets. Men hoort vele campagneslogans, maar adequate maatrgelen worden niet genomen. Cain heeft dat goed gezien. Hij profileert zich als probleemoplosser. Dat is waarschijnlijk de juiste weg. Als President moet Cain met Democraten samenwerken. Door de problemen te ontdoen van hun ideologische lading en voor te stellen als vooral praktische zaken, maakt hij ook indruk op onafhankelijke kiezers.

  2. Bij CBS Face the Nation had Cain een erg goed persoonlijk ingevuld antwoord door te zeggen dat het hem zo kwaad maakt mensen te zien die de ‘victim-card’ spelen, omdat zijn vader 3 verschillende banen had om te voorzien voor zijn gezin, maar nooit klaagde en nooit ‘de victim-card’ speelde; en zijn kinderen leerde hetzelfde te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *