Herman Cain struikelt over Libië

Het is bekend dat de grote zwakte van Herman Cain ligt op het terrein van buitenlands beleid. Dit neemt niet weg dat hij in zijn campagne president Obama veelvuldig de maat neemt over Libië. Gisteren gaf Cain een interview aan het editorial board van de Milwaukee – Wisconsin Journal Sentinel toen Libië ter sprake kwam. Het antwoord leverde een ouderwets Oops..-momentje op.

_

Voordat de Herminator de vraag überhaupt kon beantwoorden moest hij aan de interviewers vragen wat ook weer het probleem in Libië is. Veel verder dan dat hij het ‘anders en beter’ aan zou pakken komt de kandidaat daarna in een vijf minuten durend antwoord daarna niet. De Cain-campagne reageerde bij monde van woordvoerder JD Gordon direct op het interview.

The video is being taken out of context. He was taking questions for about 30 to 40 minutes on four hours of sleep.

Het gehele interview is ongemonteerd terug te vinden op YouTube, dus het is niet duidelijk wat er precies uit zijn verband gerukt wordt. De voormalig pizzaboer zelf wil in ieder geval zo snel mogelijk het gesprek weer over de economie laten gaan. Gevraagd door NBC News’ Andrew Rafferty of deze gaffe het beeld bevestigt dat hij geen kennis heeft van buitenlands beleid reageerde Cain met slechts drie woorden.

9-9-9

Rafferty bracht dit nieuws naar buiten met een tweet. Voor het geval men dacht dat hij een flauwe grap maakte, plaatste hij nog een tweede tweet.

To clarify: My previous tweet was NOT a joke.

Herman Cain doet er alles aan om zijn campagne weer op de rit te krijgen. Het wil hem alleen nog niet lukken. <<

One thought on “Herman Cain struikelt over Libië

  1. Pingback: Cain ‘citeert’ Simpsons, The Movie « ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *