Gingrich: Verkracht? Incest-slachtoffer? Geen abortus!

Hij moet vechten voor zijn leven, Newt Gingrich. Zijn populariteit daalt net zo snel als dat zijn ster steeg. Om zich te onderscheiden van de rest, neemt hij duidelijke standpunten in. Zoals vandaag, tijdens een townhall meeting. Gingrich is mordicus tegen abortus en is niet bereid om uitzonderingen op zijn regel te maken. Ook niet als een vrouw zwanger is geworden na een verkrachting of incest. In plaats van abortus wil Gingrich

create a program that would enable women in those circumstances to have support and help them through whatever process they needed both in terms of counseling and in terms of if they wanted to give up the baby for adoption.

Pro-life

Daarin staat hij niet alleen: Santorum, Bachmann, Perry en Paul zijn alle vier fel tegenstander van abortus – ongewis welke omstandigheden van conceptie. Zij stellen die conceptie gelijk aan Het Leven en vinden het weghalen daarvan gelijk staan aan moord. probleem: De drie andere kandidaten vinden dat al zo’n beetje hun hele leven. Gingrich vindt dat nog maar net.

Pro-choice

In 1990 stelde de voormalige Speaker nog dat abortus onder uitzonderlijke omstandigheden wel is toegestaan. Welke? Drie keer raden: incest, verkrachting en als de vrucht de moeder ernstig in gevaar kan brengen (medisch). Gingrich ligt onder vuur van Romney-aanhangers die hem ervan beschuldigen belastinggeld in te zetten om abortus te stimuleren. Gingrich heeft dat ontkent. Romney was in 2002, in zijn race voor het gouverneurschap van Massachusetts pro-choice – hij liet de beslissing te aborteren over aan de vrouw. Het zijn van die kleine inconsequenties die het electoraat Romney blijkbaar vergeeft, maar Gingrich hard inwrijft. <<

One thought on “Gingrich: Verkracht? Incest-slachtoffer? Geen abortus!

  1. Zelfs Santorum ging niet zo ver als Gingrich nu. Santorum zegt wel altijd dat hij onder alle omstandigheden tegen abortus is, maar legde onlangs desgevraagd uit dat hij zich niet zal verzetten tegen een wettelijke uitzondering voor abortus na verkrachting of incest, of wanneer het leven van de vrouw gevaar loopt. Dat begint wat te lijken op het standpunt van Herman Cain, die ook onder alle omstandigheden tegen abortus is, maar tevens vindt dat het een beslissing van betrokkene en haar naasten is, en beslist niet van de overheid.

    Met deze nieuwe rigide ethische standpunten zal Gingrich niet erg ver komen. Voor ongeveer 20% van de achterban is dit een belangrijk punt. De rest vindt het minder belangrijk, of is ronduit tegen. Alleen met een standpunt als van Cain kan men de totale achterban tevreden stellen. Wij hebben de overheid niet nodig bij deze beslissingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *