[Feeding Frenzy] Vanuit de campagne, lessen van Bush Sr. en Obama's documentaire

Een weekje op campagne met Gingrich: fastfood en bloed doorlopen ogen [POLITICO]

Hoe is het om als journalist mee te gaan met de campagne van een kandidaat? Alexander Trowbridge volgt ale en tijdje Newt opd e voet en  maakte er een video van (daarbij plaatst hij overigens direct de volgende kanttekening: ‘There’s one problem with any “behind-the-scenes” video, especially one dealing with a presidential campaign: They don’t let you shoot the best moments.’) Toch laat zijn video een aardig beeld zien van de trail – zij het die van een verliezer. Wellicht is de video een post mortem?

Romney moet bij Bush Sr. afkijken hoe leider van alle Republikeinen te worden [THE CAUCUS]

Te rijk, losgezongen van de werkelijkheid van alledag en diep gewantrouwd door sociaal- en religieus-conservatieve Republikeinen – volgens Michael Shear zijn er verrassende parallellen tussen Mitt Romney en George Bush Sr. Frappant, want papa-Bush is nu, naast Reagan, een rolmodel voor conservatief leiderschap. Dat kreeg hij dus niet ind e schoot geworpen. Shear heeft een heldere analyse van de verschillen, maar vooral de overeenkomsten tussen beiden.

Obama’s afgelegde weg [BarackObama.com]

Goed getimede documentaire over Obama’s presidentschap – nu al. De Trailer is ronkend, de film roept vast controverse op. De interviews exclusief, de momenten in de geschiedenis episch en de muziek navenant. Enfin: televisie voor op de computer.

_

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *