… en dat was Herman Cain (live)

Cain kon niet wachten tot maandag. Hij geeft nu een persconferentie waarin hij zeer waarschijnlijk zijn afscheid bekend gaat maken (schreef ik op 19:26 Nederlandse tijd). Geheel in Amerikaanse traditie is het een goed geregisseerde show. Inclusief bewonderaars die hem zo ver de hemel in prijzen dat hij ook daar door het plafond gaat.

19:27 Muziek! Herman Cain komt als een bokser de bus uit. Hand in hand met zijn vrouw Gloria. En zijn vrouw glimlacht en zwaait naar de massa. ‘t Is wat – zo lang buiten beeld geweest en alleen opdraven als je man beschuldigd wordt een scheve schaats te rijden.

19:29 Cain neemt het woord, du moment dat het nummer is afgelopen. Hij zet zijn zonnebril niet af en dankt voor het enthousiaste onthaal. ‘Ik houd ook van jullie!’

19:31 Start van een speech waarin Cain Washington DC nog eens op zijn kop geeft: ze hebben in alles gefaald. Dat inspireerde hem om voor het presidentschap te gaan. Amerika is gefrustreerd, Cain is gefrustreerd en daaruit putte hij zijn motivatie.

19:33 Cain blijft in zijn inhoudelijke speech steken. Hij voelt zich geëerd door de steun van zovelen. Want dat tekent de mate van frustratie in het land. En ja, geeft hij toe, hij past niet in het sjabloon van de gebruikelijke kandidaat. Hij was nooit een bestuurder, hij had nauwelijks een naam en hij had geen miljarden dollars. De stem van de mensen is sterker dan die van de media!

[Gejuich]

19:35 En de boodschap is machtiger dan geld! Je hoeft geen Harvard-diploma te hebben, geen maatjes met de macht te hebben om president te worden, want wij, het volk, maken de macht uit in dit land. ‘Ik sta hier omdat jullie er zijn. Kijk naar de top drie GOP’ers nu: ik zit bij de laatste vier.  Wij zitten bij de laatste vier. En zet dat af tegen waar ik vandaan kwam, hier in Atlanta, dan is dit een prachtig land!’

19:38 Dat is een machtige positie om in te zijn. Bewijzen dat ik dit kon, is een van de grootste gave die ik kon krijgen. Het is Amerika’s grootste kracht – om te veranderen. Wij zijn daarvan het bewijs. Ik ben het bewijs dat een gewone man deze natie kan leiden. Want ik zie mijzelf als één van jullie – niet één van hen. Jullie zijn moe van verwijtende politici – het is tijd voor oplossingen.

19:39 Valse aantijgingen hebben de juiste oplossingen geblokkeerd. Ik heb fouten gemaakt:professioneel, persoonlijk, als kandidaat. Ik neem daar ook de verantwoordelijkheid voor. Maar dat doe ik op mijn manier. Maar de valse aantijgingen hebben een zeer hoge prijs voor mijn campagne. In de rechtszaal van de publieke opinie, doet dat pijn. Het doet mijn vrouw pijn, mijn familie, mij en het Amerikaanse volk omdat jullie oplossingen worden onthouden.

19:41 Wij weten dat die valse aantijgingen niet waar zijn. Ook mijn familie weet dat. Ik heb genade van mijn God, genade met mijn vrouw en zij met mij. [Mensen scanderen ‘Gloria’]. President worden was Plan A, maar nu beschrijf ik Plan B. Ik stop met mijn campagne, ik stop vanwege de voortdurende afleiding en pijn, veroorzaakt voor mij en mijn familie. Niet omdat ik geen vechter ben, maar na mijn re-assessement bleek de impact op mijn familie en op jullie, mijn supporters en de impact om geld te kunnen werven, moesten we wel tot dit besluit komen. Het beste is: nu stoppen.

19:44 Hier is het goede nieuws. Iedereen wil dat ik wegga en mijn mond houd. Maar: ik houd me niet stil en ga niet weg. Daarom gaat vanaf vandaag plan B van start: De CainsSolutions.com. Wij zijn het volk. En wij, het volk, heeft ons hier gebracht. Wij, het volk, willen verandering in Washington. En ik wil de stem voor die beweging zijn. U kiest, u laat zien nog steeds de macht in dit land te hebben. En ik zal de macht uit Washington terugeisen.

We schrijven 19:47 en Herman Cain presenteert zijn nieuwe programma. Hij spreekt begrip uit voor de teleurstelling die zijn aanhangers voelen. Zonder één woord te reppen over de vele aantijgingen, presenteert hij hij zijn nieuwe plan. Verandering van buitenaf, zoals Cain dat noemt. Hij kondigt nog aan een aanmoediging uit te spreken. Die kaart houdt hij nog even tegen de borst. Maar één ding staat vast. Niet Huntsman bij gebrek aan geld, niet Bachmann of Perry bij gebrek aan electorale steun, maar Herman Cain is de tweede serieuze kandidaat die het strijdperk verlaat. Niet vanwege zijn eigen gedrag, maar vanwege de leugenachtige media die zijn presentatie van werkelijke problemen in de weg staan. Aldus Herman Cain. Wordt vervolgd.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MkCAU5345_Q&feature=g-u]

3 thoughts on “… en dat was Herman Cain (live)

  1. Pingback: De kunst van live bloggen « vanderlubben

  2. Een mooi afscheid. De man toonde weer zijn karakter. Hij was de enige waarvoor ik warm liep, de enige waarin ik meer dan gemiddeld vertrouwen had. Het is jammer dat hij nu weg is, want de rest bestaat uit onverkiesbaren, doorsnee-politici en RINOs.

  3. Pingback: [ElectionDeskUSA] Exit en lastige keuzes « vanderlubben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *