Winnaars: Obama en Gingrich winnen, Romney en Cain (dus) niet

PresidentGraph

Obama heeft er stukken slechter voor gestaan. In de laatste PPP-poll leidt de huidige president voor zes tegenkandidaten. Belangrijker misschien: hij verslaat GOP-koploper Mitt Romney met 46 tegen 43 procent. Zijn grootste marge boekt Obama op Bachmann: 50 tegen 39 procent. In 2008 was zijn marge tegen John McCain maar 7 procent. Met de huidige stand zou de race om het presidentschap tegen Romney bijzonder close kunnen worden.

PrimaryGraph

Newt gingrich

Newt Gingrich verslaat in de meest recente PPP-poll Mitt Romney en Herman Cain. Romney eindigt bij PPP op de derde plaats. Volgens de analisten is de kans groot dat Gingrichs momentum aanhoudt – aanhangers van Cain steunen ook Newts ticket. Onder de aanhang van de Herminator kan de voormalige Speaker rekenen op bijna driekwart bewonderaars. Een derde van de Herminators steunt ook Romney. Beduidend minder dus. Los nog van de steun die Gingrich heeft onder de aanhangers van ‘de’ Tea Party: Newt is goed voor één derde van de theemutsen, Romney scoort elf procent. De GOP maakt zich op voor al weer een nieuwe strijd. <<

2 thoughts on “Winnaars: Obama en Gingrich winnen, Romney en Cain (dus) niet

  1. Die match-ups tussen Obama en een kandidaat zijn altijd wat bedriegelijk. Ik geloof dat ander onderzoek aantoonde dat maar 10 % van de Amerikanen een republikeinse kandidaat weet. Het zijn vooral republikeinen (en dan vooral de TeaParty club) die zich met de verkiezingen bezig houden. Daarnaast is de strijd tegen Obama nog niet begonnen en is hij nog niet onder de loep genomen, want ik denk dat de tegenkandidaat van Obama en andere conservatieve organisaties (zoals die van Karl Rove) dit keer medogenloos zullen zijn. Iets daarvan zie je al als Gingrich Obama consistent aanduid als een “Saul Alinsky-Radical”. McCain was in die zin een lievertje voor Obama. Opvallend is wel dat Gingrich het al veel beter doet. Zo was er bij een FOX-poll in September een marge van 17 punten verschil tussen Obama en Gingrich en nu is dat nog maar 5. Een andere poll had een marge van 2.

    Zeker nu Cain’s campagne volledig implodeert. Er zijn al bekendheden die een endorsement intrekken. Ik denk dat Cain het niet gaat redden tot 3 januari… De vraag is of Perry nog een comeback kan maken. Het is in elk geval slim van hem om het Congres aan te vallen, want die is het minst populair van alle instanties.

  2. Ik betwijfel trouwens ten zeerste of Gingrich de komende weken gaat overleven met al dat onderzoek dat over hem wordt opgehaald. Hij schrikt er niet voor terug. Dat is goed. Dat Freddie Mac gedoe lijkt mij enorm vergezocht om daar een probleem van te maken, wat doe je als gepensioneerd politicus, speeches en consuleren. Maar ja, de Media wil van alles een probleem maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *