4 thoughts on “'Drop dead day' voor Sarah Palin

 1. Belangrijker lijkt me nu dat Herman Cain nu blijkbaar zoveel momentum heeft dat hij werd gediskwalificeerd voor de poll op Bill O’Reilly’s Factor web site. The Factor is een commentaarshow op de kabeltelevisie, die wordt uitgezonden in de avonduren door FNC, en meer kijkers trekt dan alle andere kabelnieuwsstations bij elkaar. De aanhang van Cain maakte van die poll een soort The Factor: meer stemmen op Cain dan op alle andere kandidaten gezamenlijk. O’Reilly zelf denkt zelfs dat Cain geen kans heeft de kandidatuur te verwerven.

  Sarah Palin is een wat tragisch geval. Zij doorliep in sneltreinvaart de vier fasen van Conservative Female Abuse zoals beschreven door de columniste Michelle Malkin: infantilization, sexualization, demonization, dehumanization. Conservatieve mannen kun je nog gemakkelijk belachelijk maken door ze te uit te maken voor achterlijke macho’s die vrouwen liefst zwanger in de keuken zien, maar een moeder met conservatieve opvattingen, die er bovendien niet uitziet als Margaret Thatcher, is een ergere verrader van de eigen soort dan Oom Tom. Het complete leven van Palin werd onderzocht om te zien of ze wel altijd heeft geleefd naar haar eigen waarden en opvattingen. De beste manier om iemands morele waarden onderuit te halen is immers door ze absoluut te stellen. Na vier jaar mediamisbruik is Palin nu even onverkiesbaar als Ron Paul. Zelfs de Republikeinse achterban wil in meerderheid niet dat zij zich kandidaat stelt. Dat is misschien ook maar beter: met het geven van lezingen en presentaties, en het schrijven van boeken levert zij ook een bijdrage, en dan blijft haar prive-leven uit de publiciteit.

 2. Volgens mij zei O’Reilly (ik was gisternacht toevallig nog aan het werk) dat Cain en Paul aanhangers de Poll hadden vervalst door massaal erop te stemmen….

  Ik krijg niet de indruk dat O’Reilly Cain echt aardig vindt. Volgens mij is hij een beetje een Romney-persoon.

  • Ik denk niet dat O’Reilly Paul en Cain onaardig vindt. De enige bekende kandidaat waarvoor hij minder sympathie lijkt te hebben is Bachmann. Hij denkt wel dat Paul en Cain geen serieuze kandidaten zijn. In het geval van Paul heeft hij, denk ik, wel gelijk, maar bij Cain vergist hij zich waarschijnlijk.

   Ik heb zowel Christie als Cain persoonlijk aan het werk gezien. Het kwam bij de Republikeinse debatten niet zo goed uit de verf, maar Cain lijkt te worden onderschat. Christie en Cain hebben beide een enorm charisma, authenticiteit en een grote betrokkenheid. Zij hebben wat Obama ook heeft, en wat Romney en Perry beslist niet hebben.

   Er is ergens op YouTube een video waarop Cain, uiteraard zonder papier of teleprompter, een zaal vol conservatieven toespreekt. Dat is een constante stroom van helder en eenvoudig geformuleerde ideeen, afgewisseld met citaten van zijn vader en gebeurtenissen uit zijn jeugd. Na afloop van de toespraak zijn sommigen in tranen. Ik heb bij geen enkele kandidaat ooit zoveel intensiteit gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *