Buddy Roemer, de kandidaat voor Occupisten?

— Dat Buddy Roemer de Occupy Wall Street-protesten steunt was al bekend. Vorige week kwam bovenstaande campaign ad uit, waarin Roemer de Occupisten vergelijkt met de anti-Vietnamprotesten en de strijd van de burgerrechtenbeweging uit de jaren ’60. De protestbeweging neemt in dit spotje een prominente rol in. Nadat hij heeft uitgelegd waarom Occupy misschien een punt heeft, sluit hij zijn ad af met een quote van Ronald Reagan.

I hope the people on Wall Street pay attention to the folks on Main Street. If they do, they will see there is a rising tide of confidence in the future of America.

Gisteren bezocht de voormalig gouverneur van Louisiana de protesten vergezeld met verslaggevers van de Huffington Post. Opnieuw nam de presidentskandidaat het voor de demonstranten op.

They look different, they smell different. The Occupy movement is a little scuffy, but I can remember scuffy kids that turned the nation around on civil rights. I can remember scuffy kids that turned America around on the Vietnam War. We ought to listen to these kids.

Roemer runt een campagne die gebouwd is op steun van de bevolking. Men kan maximaal honderd dollar per keer doneren en hij neemt geen steun aan van lobbyisten, grote bedrijven of (Super) PAC’s. Zijn campagne komt nog niet van de grond. Misschien dat het hem met deze actie lukt om wat media-aandacht te genereren. <<

One thought on “Buddy Roemer, de kandidaat voor Occupisten?

  1. Occupy Wall Street en de small-government conservatives van de Tea Party zijn het over een ding volledig eens: de overheid moet geen bedrijven steunen of met grote geldinjecties behoeden voor de ondergang. Verder hebben ze niets gemeen. De Tea Party werkt binnen het systeem, terwijl OSW het systeem niet erkent of respecteert, of soms zelfs omver wil werpen.

    De U.S. zijn een slecht land voor socialisten. Er is geen duidelijke traditie op dat gebied. De enige revolutie die het land kende was een opstand van conservatieven, en de burgeroorlog werd gewonnen door Republikeinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *