BREKEND: Newts campagne implodeert, Paul tweede in Iowa

Een recente poll (18 december) wijst uit dat Gingrich in Iowa door Ron Paul is ingehaald. Met 23 procent staat hij voor op Mitt Romney (20 procent) en nog maar 14 procent voor de voormalige Speaker of the House. Rick Santorum haalt 10 procent, Bachmann en Perry staan in de sociaal en christelijk conservatieve staat op 4 procent beide. Huntsman is met Gary Johnson hekkensluiter: beide halen 2 procent.

Vrije val

Vooral de vrije val van Gingrich is opvallend. Twee weken geleden stond hij fier aan kop – met 27 procent van de ondervraagden achter hem. Een week geleden daalde dat al naar 22 procent om nu op 14 procent te eindigen. Winnaar is Ron Paul. Hij scoort vooral goed onder onafhankelijken en jongere Republikeinen. Val alle ondervraagden onder 45 zegt een derde (33 procent) voor Paul te stemmen. Dat is meer dan twee keer zoveel als aanhangers van Romney in dezelfde leeftijdscategorie (16 procent).

Ruimte voor Mitt

Romney lijkt nauwelijks te lijden onder verschuiving tussen Gingrich en Paul. Onder kiezers die nog twijfelen, is hij de kandidaat met de meeste steun: 19 procent. Perry scoort onder twijfelaars 17 procent, Perry 15 procent. Romney blijft ook voor een kwart van de Amerikanen de kandidaat die volgens ondervraagden de beste kansen tegen Obama heeft. Paul scoort aanzienlijk slechter: 16 procent denkt dat hij tegen de huidige president een kans maakt. <<

2 thoughts on “BREKEND: Newts campagne implodeert, Paul tweede in Iowa

  1. Pingback: Goed nieuws voor Romney - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

  2. Pingback: Paul boven Gingrich en Romney in Iowa poll - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *