(Bijna) alle Amerikaanse vrouwen zijn 'sletten'

Bijna 99 procent van de Amerikaanse vrouwen gebruikt(e) anti-conceptiemiddelen. Sandra Fluke is een ‘slet’ en een ‘hoer’ (en een vrouw). Dus zijn 99 procent van alle vrouwen in Amerika sletten. Welkom in de wondere wereld van talk radio host Rush Limbaugh waar extreme logica de drijfveer en het gezonde verstand de grootste vijand is. Zijn diep beledigende profiel van studente Fluke stuitte de afgelopen dagen op veel verzet. Er liepen zelfs sponsoren weg. De schock jock kwam tot inkeer en besefte zelfs voor zijn eigen maatstaf over de grens te zijn gegaan. Limbaugh heeft zijn excuses aangeboden.

De kandidaten struikelen niet echt over elkaar om Limbaughs uitingen te veroordelen. Newt Gingrich speelde het cool – hij was en is niet bij Limbaughs show betrokken.  ‘I will say that the news media seems far more eager to talk about Rush Limbaugh’s language than they are to talk about the Barack Obama’s apology to the people who are killing Americans.’ Gingrich baalt van Obama’s excuses jegens het Afghaanse volk in verband met de Koran-verbranding van twee weken geleden en de moord op twee Amerikaanse militairen die daarop volgde.

Ron Paul noemde Limbaughs opmerking over Fluke ‘grof’. Maar ook hij snapt alle media-ophef niet helemaal. “I don’t know why it has to be such a political football like this, so you have to ask him about his crudeness.” En ook Mitt Romney dook in eerste instantie voor de vraag. Hij wilde vooral aandacht voor zijn inhoudelijke campagne. “I’ll just say this which is it’s not the language I would have used. I’m focusing on the issues I think are significant in the country today and that’s why I’m here talking about jobs and Ohio.”

Ook Rick Santorum, erg tegen anti-conceptiemiddelen en beledigen, nam afstand de conservatieve radiomaker. Hij kwalificeerde de uitingen als ‘bizar’. “He’s being absurd, but that’s you know, an entertainer can be absurd. He’s in a very different business than I am.” Tegelijkertijd wilde hij niet voorbijgaan aan het achterliggende beleid van Obama: de verplichting aan verzekeringsmaatschappijen anti-conceptiemiddelen te vergoeden. De Senaat hield een poging van de GOP tegen om deze regel terug te draaien, Sandra Fluke getuigde deze week daarom voor het recht op geboorteregeling. En dat schoot Limbaugh dus in het verkeerde keelgat.

 

2 thoughts on “(Bijna) alle Amerikaanse vrouwen zijn 'sletten'

  1. Pingback: Axelrod: Romney toont geen leiderschap - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

  2. Pingback: Axelrod: Romney toont geen leiderschap | VerkiezingenVS.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *