Ambushjournalism en Joe Biden: "Don't screw around with me!"

Jason Mattera is rechts, journalist en ‘overvaller’. Hij scalpeert het linkse Amerikaanse gedachtegoed door machthebbers te confronteren met prikkelende vragen. Off guard door zijn vriendelijke benadering trappen ze er allemaal in. Zo ook Joe Biden, de vice-president van Amerika. In de gang van het Russell Senate Office Building presenteerde Mattera zich als toerist die met Biden graag op de foto wilde. Biden, de beroerdste niet, poseert en dan gebeurt er dit:

_

Joe Biden ‘verkocht’ Obama’s jobs plan door te waarschuwen: als de wet niet zou worden aangenomen, zouden moord, verkrachting en allerhande andere misdaden toenemen. Er zou immers te weinig ‘sterke arm’ zijn om ze tegen te gaan. Walgelijk, concludeerde Republikeinen die tegen de wet zijn, maar ook niet verantwoordelijk willen zijn voor meer misdaad. Dus trok Mattera ten strijde.

Onder valse voorwendselen, denkt Joe Bidens staf nu. Hoe kon deze verslaggever zo dicht bij Biden komen? Was hij wel geaccrediteerd? En waarom vraagt hij op de foto te willen om vervolgens zeer inhoudelijke vragen aan Biden te stellen? De protesten doen er niet meer toe – het beeld is de wereld al over. Bidens staf duwt hun baas bijna de gang door en Mattera klem tegen de muur. Het is ambush journalism avant la lettre: iedereen een camera, een beetje lef en de jacht is geopend. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *