Alle pijlen op Mitt Romney

Ook al is Herman Cain in de laatste paar peilingen de front runner, de hoofdrolspelers in de verkiezingen van 2012 zien Mitt Romney als belangrijkste tegenstander. Deze week hebben zowel Rick Perry als Democratic National Committee gekozen om zich te richten op Big Mitt.

DNC

Gisteren berichtten we over de nieuwste campaign ad van Mitt Romney. Volgens deze video zou president Obama de inwoners van Nevada in de steek laten. Nog dezelfde dag kwam de reactie van de Democratic National Committee. Volgens deze spot laat juist Romney de bevolking in de steek door niets te willen doen voor mensen die gedwongen hun huis uit moeten.

Volgens Brad Woodhouse, hoofd voorlichting van de DNC, is Romney’s standpunt walgelijk, maar te verwachten van iemand die vroeger zelf werkzaam was op Wall Street.

Romney’s position is appalling, but not unexpected from a former financial executive who wants to let Wall Street — the same guys whose recklessness crashed the housing market and our economy — write its own rules, even if it means hanging the middle-class out to dry.

De Democraten vallen de voormalig gouverneur van Massachusetts ook aan op zijn belastingaangifte. Volgens Bill Burton, senior strategist van de pro-Obama Super PAC Priorites USA Action, moet Romney zijn belastingpapieren publiceren ..

.. before he has time to polish them up for politics. He must be honest with the American people about how much he and his wealthy friends benefit from a tax system that puts an overwhelming burden on hard working Americans.

In zijn kruistocht voor transparantie krijgt Bill Burton steun van niemand anders dan Rick Perry. De gouverneur van Texas heeft zelf vorige week zijn belastingaangifte openbaar gemaakt en volgens Mark Milner, woordvoerder van de Perry-campagne, hoopt de gouverneur dat meer kandidaten dit zullen doen.

Governor Perry has always released his tax returns and Mitt Romney and the other candidates should do the same.

Een reden waarom Romney zijn belastingaangifte niet openbaar wil maken kan zijn rijkdom zijn. Eerder dit jaar publiceerde de Boston Globe het bericht dat Big Mitt tussen de 190 en 250 miljoen dollar op de bank heeft staan. Dit zou het een stuk moeilijker maken om Romney als man van het volk te blijven zien.

Rick Perry

Na het CNN debat lijkt Rick Perry zich te hebben herpakt. De Texaan heeft zijn campagneteam flink gewijzigd de laatste weken waardoo de Perry-campagne weer op volle touren draait. De verwachting van conservatief strategist Keith Appell is dat het de komende weken Romney’s beurt is om zich de kop-van-jut te voelen.

It will soon be Mitt Romney’s turn to feel like a piñata.

In Ohio vallen de eerste klappen. Gouverneur Kasich van Ohio is in gevecht met de vakbonden. Kasich heeft een referendum uitgeschreven over een wet die de zeggenschap van vakbonden drastisch inperkt. In juni was Romney voor deze wet.

My friends in Ohio are fighting to defend crucial reforms that the state has put in place to limit the power of union bosses and keep taxes low.

Gisteren kwam Big Mitt terug op zijn steun.

I am not speaking about the particular ballot issues. Those are up to the people of Ohio. But I certainly support the efforts of the governor to reign in the scale of government. I am not terribly familiar with the two ballot initiatives. But I am certainly supportive of the Republican Party’s efforts here.

De Perry-campagne reageerde als door een wesp gestoken. In 2004 lukte het toenmalig president George W. Bush om zijn tegenstander John Kerry neer te zetten als een flip-flopper. In het nieuwe campagneteam van Rick Perry zitten onder andere Joe Allbaugh en Curt Anderson, mannen die ook hebben gewerkt voor beide presidentiële campagnes van George W. Bush. Het lijkt er op dat ze de flip-flop-tactiek ook op Mitt Romney gaan toepassen. Ray Sullivan, hoofd voorlichting van de Perry-campagne, deed in ieder geval zijn uiterste best om dit beeld te creëren.

Americans are tired of politicians who change their beliefs to match public opinion polls. Mitt Romney has a long record of doing this on issues like government-mandated health care and the Obama stimulus. Mitt Romney needs to realize that when you try to stand on both sides of an issue, you stand for nothing.

Tijdens het CNN debat vorige week bleek er nog leven in Rick Perry te zitten. De komende weken zullen we merken of er ook nog leven in zijn campagne zit. <<

3 thoughts on “Alle pijlen op Mitt Romney

  1. Voor het grootste deel van de aanhangers van Perry, Gingrich, Bachmann en Santorum is Cain de tweede keus. Wanneer deze kandidaten de race verlaten, zullen die aanhangers naar Cain gaan, en niet naar Romney. Het GOP-establishment en het overgrote deel van de liberale pers nemen Cain niet echt serieus en zien Romney als de onontkoombare kandidaat, met Perry als tweede mogelijkheid. We zullen zien. De achterban laat zich niet voorschrijven op wie ze zullen stemmen, en men heeft de buik vol van RINO-types als Romney ziet weinig in onbetrouwbare dirty fighters als Perry. Romney zou eventueel een acceptabele kanidaat kunnen zijn, maar Perry kan het wel vergeten. Laten Romney & Perry elkaar maar flink beschadigen. Dat is alleen maar goed voor Herman Cain. Cain valt niemand aan en concentreert zich systematisch op plannen en oplossingen. Dat die plannen van Cain niet altijd even gelukkig zijn klopt, maar hij is de enige die van begin af aan een plan had. Hij is bovendien altijd positief, opgewekt en vriendelijk. Het effect van dat laatste op de kiezer moet men vooral niet onderschatten.

  2. Pingback: Santorum haalt uit « ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *