Twee dinosaurussen en een peiling

Ook al is het presidentschap van George W. Bush alweer een tijd geleden beëindigd, zo nu en dan komt het weer in het nieuws. Gisteren werd de recente geschiedenis weer opgerakeld door Dick Cheney, Karl Rove en een peiling door de Associated Press en GfK.

Dick Cheney

Dick Cheney heeft zijn memoires geschreven. In de aanloop naar de boekpresentatie van volgende week is Cheney bezig met een promotietour. In het boek staan een paar opmerkelijke uitspraken. Door NBC News werd hem gisteren bijvoorbeeld gevraagd wat hij achteraf van waterboarden vindt. Antwoord: hij staat er nog steeds volledig achter.

I would strongly support using it again if circumstances arose where we had a high-value detainee and that was the only way we could get him to talk.

Ook over Syrië had hij indertijd een opmerkelijke mening. De Bush-regering dacht in 2007 dat Syrië een nucleaire reactor aan het bouwen was, maar durfde dit niet met zekerheid te zeggen: de niet-gevonden Irakese massavernietigingswapens hadden het vertrouwen in de eigen veiligheidsdiensten een behoorlijke knauw gegeven. Hier was bij Cheney echter niets van te merken. Als enige in de kamer was hij er voor om de reactor te bombarderen.

I again made the case for U.S. military action against the reactor. But I was a lone voice. After I finished, the president asked, ‘Does anyone here agree with the vice president?’ Not a single hand went up around the room.

Volgende week komt het boek In My Time: A Personal and Political Memoir uit. Wie weet wat er nog meer in staat.

Karl Rove

Dé man achter George Bush heeft zich woensdag zeer negatief uitgelaten over Sarah Palin. Woensdagavond was Rove te gast bij FOX News, waar hij hard uithaalde naar Palin.

Rove vindt dat Palin enormous thin skin heeft.

It is a sign of enormous thin skin that if we speculate about her, she gets upset. And I suspect if we didn’t speculate about her, she’d be upset and try and find a way to get us to speculate about her … I’m mystified

Overigens denkt Rove wel dat ze een kans maakt om de Republikeinse nominatie te winnen, mocht ze zich kandidaat zou stellen..

Economie

Obama krijgt stevige te verwerken op zijn pogingen de economie weer uit het slop te trekken. Uit een peiling van Associated Press – GfK blijkt dat 63% van de Amerikanen zijn handelen afkeurt, waarvan 48% (!) zijn handelen zelfs sterk afkeurt. Tot zover niets nieuws.

Het nieuws dat uit deze poll naar voren komt, is dat 51% van de ondervraagden niet Obama, maar George W. Bush verantwoordelijk houdt voor de slechte economie. Dit is goed nieuws voor Obama. Het betekent namelijk dat wanneer het hem lukt om met oplossingen voor de slechte economie goed in het nieuws te komen, zijn approval ratings snel weer kunnen aantrekken.

Er mag dan drie jaar verstreken zijn, maar de geest van George W. Bush hangt nog steeds boven de Amerikaanse politiek. <<

One thought on “Twee dinosaurussen en een peiling

  1. Pingback: Onder Obama stijgt de armoede « ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *